Απειλές κατά των διαδηλωτών και κάλεσμα σε συγκέντρωση «Make America Great Again»
Ντόναλντ Τραμπ

Απειλές κατά των διαδηλωτών και κάλεσμα σε συγκέντρωση «Make America Great Again»

Λάδι στη φωτιά ρίχνει ο Ντόνλαντ Τράμπ με αλλεπάλληλα μηνύματά του στο twitter τη στιγμή που οι ΗΠΑ συγκλονίζονται από διαδηλώσεις για την δολοφονία του αφροαμερικανού Τζόρτζ Φλόιντ. Ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι αν οι διαδηλώτες  είχαν παραβιάσει χθες τον φράχτη του Λευκού Οίκου «θα είχαν συναντήσει τα πιο μοχθηρά σκυλιά» ενώ φάνηκε επίσης να προτρέπει τους υποστηρικτές του να διαδηλώσουν το βράδυ του Σαββάτου, γράφοντας: «απόψε, καταλαβαίνω ότι είναι μια νύχτα MAGA (σ.σ. Make America Great Again) στον Λευκό Οίκο;».

Ειδικότερα, σε σειρά τεσσάρων αναρτήσεών του, στις οποίες εκθειάζει τη δράση των μυστικών υπηρεσιών, ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρει:

«Υπέροχη δουλειά χθες το βράδυ στον Λευκό Οίκο από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ. Δεν ήταν μόνο εντελώς επαγγελματίες, αλλά και πολύ καλοί. Ήμουν μέσα, παρακολούθησα την κάθε κίνηση και δεν θα μπορούσα να νιώσω πιο ασφαλής.

Άφησαν τους "διαδηλωτές" να ουρλιάζουν και να φωνάζουν όσο ήθελαν, αλλά όποτε κάποιος έβγαινε εκτός τάξης, γρήγορα επενέβαιναν σκληρά - δεν ήξεραν καν τι τους χτύπησε. Η πρώτη γραμμή αντικαταστάθηκε με νέους πράκτορες, σαν σε μαγεία. Μεγάλο πλήθος (σ.σ. διαδηλωτών), επαγγελματικά οργανωμένο, αλλά κανείς δεν πλησίασε στο παραβιάσει το φράχτη (σ.σ. του Λευκού Οίκου).

Αν το είχαν κάνει, θα είχαν συναντήσει τα πιο μοχθηρά σκυλιά και τα πιο απαίσια όπλα, που έχω δει ποτέ. Πολλοί άνθρωποι θα είχαν πληγεί βαριά, τουλάχιστον.

Πολλοί πράκτορες μυστικών υπηρεσιών απλώς αδημονούν για δράση. "Βάζουμε τους νέους στην πρώτη γραμμή, κύριε, το λατρεύουν, και καλή εξάσκηση". Όπως είδατε χθες το βράδυ, ήταν πολύ ψύχραιμοι και πολύ επαγγελματίες. Μην το αφήσετε ποτέ να ξεφύγει. Ευχαριστώ!».

Από τα «πυρά» του Τραμπ δεν ξέφυγε ούτε η δήμαρχος της Ουάσιγκτον, στην οποία καταλόγισε καταλήγοντας στις αναρτήσεις του ότι δεν άφησε την τοπική αστυνομία να αναλάβει δράση:

«Στην κακή πλευρά, ο δήμαρχος Μύριελ Μπόουζερ, η οποίος πάντα αναζητά χρήματα και βοήθεια, δεν άφηνε την αστυνομία της Ουάσιγκτον να εμπλακεί. "Δεν είναι η δουλειά της", Ωραία!», ανέφερε ο Τραμπ.

Στη συνέχεια ο Ντόναλντ Τραμπ επανήλθε με νεότερο tweet στο οποίο αναφέρει τα εξής: «Αυτοί που αποκαλούνται «διαδηλωτές» στον Λευκό Οίκο δεν είχαν καμία σχέση με τη μνήμη του Τζορτζ Φλόιντ. Ήταν ακριβώς εκεί για να προκαλέσουν προβλήματα. Η Μυστική Υπηρεσία τους χειρίστηκε εύκολα. Απόψε, καταλαβαίνω, απόψε, καταλαβαίνω ότι είναι μια νύχτα MAGA (σ.σ. Make America Great Again) στον Λευκό Οίκο;»