Ντ. Τραμπ: Φταίει ο «πόλεμος του πετρελαίου» και τα Fake News για την πτώση της Wall Street

Ντ. Τραμπ: Φταίει ο «πόλεμος του πετρελαίου» και τα Fake News για την πτώση της Wall Street

Στη διαμάχη μεταξύ Ρωσίας και Σαουδικής Αραβίας για τις αγορές πετρελαίου, αλλά και στα Fake News, απέδωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ την αιφνίδια πτώση του αμερικανικού χρηματιστηρίου, σε μια περίοδο που υπάρχει μείωση της ζήτησης για πετρέλαιο λόγω του κορονοϊού, όπως μετάδωσε το Reuters.

«Η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία αντιμάχονται για την τιμή και την ροή του πετρελαίου. Αυτό και τα Fake News είναι οι λόγοι της πτώσης στις αγορές» έγραψε ο Τραμπ στο twitter, θεωρώντας παράλληλα ότι η έκβαση αυτής της αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο πετρελαιοπαραγωγών χωρών και η βουτιά που σημείωσαν οι μετοχές και η τιμή του πετρελαίου μπορεί να είναι επωφελής για τους Αμερικανούς. 

«Είναι καλό για τον καταναλωτή, η τιμή της βενζίνης πέφτει!», έγραψε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος.

Αναφερόμενος στα «Fake News», ο Τραμπ, αναφέρεται στην ουσία στην κάλυψη που γίνεται σε σχέση με τον κορονοϊό. Σε tweet του, στο οποίο αναφέρεται στις επιπτώσεις του κορονοϊού, συγκρίνοντας τον αριθμό των Αμερικανών που πέθαναν από τον κορονοίό σε σχέση με τον μεγαλύτερο αριθμό αυτών που έχουν πεθάνει από την εποχική γρίπη, έγραψε: «Τίποτα δεν σταματάει, η ζωή και η οικονομία προχωρούν. Σκεφτείτε το».

Η ταχύτητα με την οποία διαδίδεται ο κορανοϊός COVID-19 σε όλο τον κόσμο και με τους θανάτους που προκαλεί έχει πλήξει τις διεθνείς αγορές.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, κατά την διάρκεια της θητείας του ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος θα επιχειρήσει την επανεκλογή του τον Νοέμβριο, έχει αναφερθεί συχνά στην αύξηση της τιμής των μετοχών και στους υψηλούς χρηματιστηριακούς δείκτες, θεωρώντας τους ένδειξη υγείας της αμερικανικής οικονομίας.

AP Photo/Alex Brandon