Ντ. Τραμπ: Fake News ότι κρύφτηκα - Έκανα επιθεώρηση στο καταφύγιο

Ντ. Τραμπ: Fake News ότι κρύφτηκα - Έκανα επιθεώρηση στο καταφύγιο

Την δική του εκδοχή για την είδηση σύμφωνα με την οποία ο Ντόναλντ Τραμπ πήγε στο καταφύγιο του Λευκού Οίκου εν μέσω των διαδηλώσεων έδωσε ο ίδιος ο Αμερικανός Πρόεδρος

Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής άνδρες της Μυστικής Υπηρεσίας συνόδευσαν τον Αμερικανό πρόεδρο σε αυτό το καταφύγιο, το οποίο χρησιμοποιείται για την προστασία του αντιπροέδρου και του προέδρου, όπως είχε γίνει το 2001 κατά τις επιθέσεις στους Διδύμους Πύργους.

Ο Τραμπ έμεινε εκεί για αδιευκρίνιστο χρονικό διάστημα, πριν μεταφερθεί ξανά στον επάνω όροφο. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, μιλώντας στο δίκτυο CNN, αποκάλυψε ότι η πρώτη κυρία Μελάνια Τραμπ και ο γιος τους, Μπάρον, μεταφέρθηκαν επίσης στο καταφύγιο.

Μιλώντας στο δίκτυο Fox News και τον Μπράιαν Κιλμειντ, ο Τραμπ είχε την δική του εκδοχή καθώς είπε "Πρόκειται για ψευδή πληροφορία. Έχω πάει ποτέ δύο ή τρεις φορές για να κάνω επιθεώρηση".

Εξάλλου,στην ίδια συνέντευξη ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος διέψευσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποίησαν δακρυγόνα εναντίον των διαδηλωτών, όπως αναφέρουν πολλοί από αυτούς αλλά και δημοσιογράφοι που ήταν παρόντες. «Όταν πήγα (σ.σ. στην εκκλησία) δεν είπα: Διώξτε τους. Δεν ήξερα ποιος ήταν εκεί», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπιλ Μπαρ ήταν εκείνος που ζήτησε να απωθηθούν οι διαδηλωτές από την Πλατεία Λαφαγιέτ, αφού διαπίστωσε προηγουμένως ότι δεν είχε εφαρμοστεί η απόφαση να διευρυνθεί η περίμετρος ασφαλείας γύρω από τον Λευκό Οίκο. Η απόφαση αυτή είχε ληφθεί αργά το βράδυ της Κυριακής ή νωρίς το πρωί της Δευτέρας, σύμφωνα με δύο αξιωματούχους των υπηρεσιών επιβολής του νόμου. Όταν έφτασε ο Μπαρ στο πάρκο απέναντι από τον Λευκό Οίκο, το απόγευμα της Δευτέρας, είδε ότι δεν την είχαν εφαρμόσει και ζήτησε από την αστυνομία να αναλάβει δράση, είπε ένας αξιωματούχος του υπουργείου Δικαιοσύνης στην εφημερίδα.