Ντ. Τραμπ: Επικαλείται την ασθένεια του γιου του για να ανοίξουν τα σχολεία

Ντ. Τραμπ: Επικαλείται την ασθένεια του γιου του για να ανοίξουν τα σχολεία
Ο Ντοναλντ Τραμπ με τη σύζυγό του Μελάνια και τον γιο του Μπάρον

O Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, που δέχεται επικρίσεις για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνησή του διαχειρίζεται την επιδημία του κορονοϊού, επικαλέστηκε χθες, Τετάρτη, το παράδειγμα του γιου του Μπάρον που βρέθηκε θετικός στον covid-19 χωρίς να εμφανίσει συμπτώματα ως απόδειξη ότι τα σχολεία στις ΗΠΑ θα πρέπει να ανοίξουν το συντομότερο δυνατό.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος ανέφερε την ασθένεια του γιου στη διάρκεια προεκλογικής του συγκέντρωσης στο Ντε Μόιν της Άιοβα, μία από τις αμφίρροπες πολιτείες την οποία είχε κερδίσει στις προεδρικές εκλογές του 2016, αλλά τώρα κινδυνεύει να τη χάσει από τον υποψήφιο των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν.

Η πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ, είχε ανακοινώσει νωρίτερα χθες ότι ο 14χρονος γιος τους μολύνθηκε και εκείνος, όπως και οι γονείς του, από τον κορονοϊό.

“Ευτυχώς είναι ένας δυνατός έφηβος και δεν εμφάνισε συμπτώματα”, ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Μελάνια Τραμπ, ενώ πρόσθεσε ότι πλέον τόσο η ίδια όσο και ο γιος της είναι αρνητικοί στον ιό.

Ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία και, αναφερόμενος στον γιο του, δήλωσε: «Ο Μπάρον βρέθηκε θετικός. Μέσα σε δύο δευτερόλεπτα σχεδόν ήταν μια χαρά. Και τώρα είναι αρνητικός, καταλάβατε; Συμβαίνει αυτό. Το κολλάει κάποιος και περνάει. Στείλτε τα παιδιά πίσω στα σχολεία, τα παιδιά πρέπει να γυρίσουν στα σχολεία».

Ο Ντόναλντ Τραμπ προσπαθεί να πείσει τις πολιτείες να ανοίξουν και πάλι τα σχολεία και να επιστρέψουν στην κανονικότητα, αλλά τα σωματεία δασκάλων και καθηγητών αντιστέκονται, υποστηρίζοντας ότι οι εκπαιδευτικοί είναι πιθανό να μολυνθούν από τους μαθητές τους. Η χρηματοδότηση προστατευτικών μέσων για τα σχολεία αποτελεί αυτή τη στιγμή αντικείμενο διαμάχης μεταξύ Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών στην Ουάσιγκτον.