Τρίτη 10 Μαρτίου 2020, 19:20

-A +A

Ντ. Τραμπ: «Αξιοθρήνητη» και «αργή» η αντίδραση της FED για τον κορονοϊό

Τρίτη 10 Μαρτίου 2020, 19:20
Ντ. Τραμπ: «Αξιοθρήνητη» και «αργή» η αντίδραση της FED για τον κορονοϊό
-A +A

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, που σήμερα παρουσιάζει πακέτο μέτρων για την τόνωση της οικονομίας έναντι των επιπτώσεων του κορονοϊού, χαρακτήρισε σήμερα «αξιοθρήνη» την ομοσπονδιακή τράπεζα (Fed), κατηγορώντας την για βραδύτητα στη λήψη αποφάσεων όσον αφορά την καταπολέμηση του οικονομικού αντίκτυπου της επιδημίας. 

Αργότερα σήμερα ο Ντ. Τραμπ θα ανακοινώσει ευρείας κλίμακας μέτρα για την τόνωση της οικονομίας και να βοηθήσει τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Ντ. Τραμπ έγραψε ότι «Η Ομοσπονδιακή μας Τράπεζα είναι αξιοθρήνητη και αργή, υπό τη διοίκηση του Τζέι Πάουελ, που αύξησε τα επιτόκια πάρα πολύ γρήγορα και τα μείωσε πάρα πολύ αργά, θα πρέπει να επαναφέρει το βασικό μας επιτόκιο στα επίπεδα αυτών των ανταγωνιστικών μας χωρών».

«Αυτές έχουν τώρα όφελος έως δύο μονάδων, με μια ακόμη μεγαλύτερη βοήθεια για το συνάλλαγμα», ανέφερε με δυσαρέσκεια.

Παράλληλα, σε άλλη ανάρτηση που έκανε και πάλι στο twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ έγραψε ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα πρέπει να «ηγείται» αντί να ακολουθεί αργά τις κινήσεις των ομολόγων της.

Η επιδημία του Covid-19 προκάλεσε έναν τέτοιο πανικό στις αγορές που η Fed μείωσε από την περασμένη εβδομάδα τα επιτόκιά της κατά 0,5 τοις εκατό. Αυτά κυμαίνονται στο εξής μεταξύ 1% και 1,25%.

Η κεντρική τράπεζα έλαβε την απόφαση αυτή χωρίς να περιμένει την τακτική της συνεδρίαση, επαναφέροντας τον ρόλο του πυροσβέστη κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008-2009, παραταύτα ο Ντ. Τραμπ χαρακτήρισε το εν λόγω μέτρο ως «υπερβολικά άτολμο».

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο, 30 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα