Ντ. Τραμπ: Ανοίξτε το εργοστάσιο της Tesla

Ντ. Τραμπ: Ανοίξτε το εργοστάσιο της Tesla

Την στήριξη του στον Έλον Μασκ παρείχε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με αφορμή την προσπάθεια του ιδρυτή της Tesla να ανοίξει το εργοστάσιο της αυτοκινητοβιομηχανίας παρά τα μέτρα περιορισμού που εφαρμόζονται για τον κορoνοϊό στην Καλιφόρνια.

"Η Καλιφόρνια πρέπει να αφήσει την Tesla και τον Έλον Μασκ να ανοίξει το εργοστάσιο ΤΩΡΑ. Μπορεί να γίνει Γρήγορα και με Ασφάλεια", αναφέρει σε tweet ο Ρεπουμπλικάνος Πρόεδρος.

Σύμφωνα με το Reuters, οι εργαζόμενοι της εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων έλαβαν στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο μήνυμα πως η προσωρινή αργία έληξε και θα επιστρέψουν στην εργασία τους τις επόμενες ημέρες.

"Αν κάποιος συλληφθεί αυτός θα είμαι εγώ" έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Έλον Μασκ με αφορμή την απαγόρευση των τοπικών αρχών και ειδικότερα της κομητείας Αλαμεδα να ξεκινήσει το εργοστάσιο την λειτουργία του. 

"Ειλικρινά αυτή είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι. Η Tesla θα μετακινήσει αμέσως τα κεντρικά της γραφεία και τα μελλοντικά της προγράμματα στο Τέξας/Νεβάδα. Και αν διατηρήσουμε κάποια κατασκευαστική δραστηριότητα στο Φρίμοντ, αυτό θα εξαρτηθεί από το πώς θα μας αντιμετωπίσουν στο μέλλον", έγραψε προ ημερών σε σειρά από αναρτήσεις του στο twitter. 

Επιπρόσθετα υποστήριξε ότι θα καταθέσει μήνυση "άμεσα" ενάντια στην κομητεία Αλαμέντα, κοντά στο Σαν Φρανσίσκο, όπου βρίσκεται το εργοστάσιο, κατηγορώντας τις αρχές ότι είναι "παράλογες και αποκομμένες από την πραγματικότητα".

AP Photo/Alex Brandon