Ντ. Σασολι: Δεν μπορούν να γίνουν εκπτώσεις- Πρέπει να δράσουμε άμεσα

Ντ. Σασολι: Δεν μπορούν να γίνουν εκπτώσεις- Πρέπει να δράσουμε άμεσα

Μήνυμα προς τους επικριτές της πρότασης της Κομισιόν για Ταμείο Ανάκαμψης 750 δισ. ευρώ απηύθυνε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασολι κάνοντας λόγο για μια φιλόδοξη πρόταση από την Κομισιόν, που θα πρέπει να αποτελέσει την αφετηρία από την οποία δεν μπορούν να γίνουν εκπτώσεις.

«Όσο φιλόδοξη μπορεί να είναι, κατά την άποψή μας, γρατσουνίζει μόνο την επιφάνεια του τι πρέπει να γίνει. Δεν θα δεχτούμε καμία υποχώρηση από αυτήν την αρχική θέση, την οποία πρέπει να πάρουμε ως αφετηρία και να βελτιώσουμε, για να διασφαλίσουμε ότι οι κρίσιμες αποφάσεις που λαμβάνουμε τώρα ωφελούν όλους. Κανείς δεν πρέπει να μείνει πίσω» τόνισε ο Σασολι. 

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «το Κοινοβούλιο επιθυμεί να τονίσει ότι κάθε κοινό χρέος που εκδίδεται πρέπει να αποπληρωθεί δίκαια, χωρίς να επιβαρύνει τις μελλοντικές γενιές.Μπορούμε να το επιτύχουμε με μια προσπάθεια για εργασία και κοινωνική ευημερία. Από αυτήν την άποψη, ας μην ξεχνάμε ότι η παροχή στήριξης μόνο με τη μορφή δανείων θα είχε ασύμμετρη επίπτωση στο χρέος των μεμονωμένων κρατών μελών και θα ήταν πιο δαπανηρή για την Ένωση συνολικά.

Έχουμε τώρα την ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουμε την Ευρώπη και να την κάνουμε πιο δίκαιη, πιο πράσινη και μελλοντική».