Ντ. Μπακογιάννη: Στις 21 Αυγούστου τελείωσε η φθηνή χρηματοδότηση, αλλά η λιτότητα συνεχίζεται

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018, 12:11 - Τελευταία ενημέρωση: 12:33
-A +A
Ντ. Μπακογιάννη: Στις 21 Αυγούστου τελείωσε η φθηνή χρηματοδότηση, αλλά η λιτότητα συνεχίζεται

«Η 21η Αυγούστου θα έπρεπε να ήταν μια μέρα, στην οποία η Ελλάδα να γυρίσει σελίδα, δυστυχώς είναι μια μέρα που τελείωσε η φθηνή χρηματοδότηση των Ευρωπαίων και η Ελλάδα πλέον πρέπει να σταθεί στα πόδια της απευθυνόμενη στις αγορές, οι οποίες στη φάση αυτή δείχνουν πολύ μεγάλο έλλειμμα εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία. Αυτή είναι η πραγματικότητα», δήλωσε η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στον ρ/σ του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Από τη μια η φτηνή χρηματοδότηση τελείωσε και η λιτότητα συνεχίζεται με δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση 5,5 δισ. Μια λιτότητα, η οποία έχει φτάσει τον ελληνικό λαό στα όριά του. Η υπερφορολόγηση, η έλλειψη επενδύσεων και η έλλειψη ανάπτυξης δημιουργεί πλέον μια θηλιά γύρω από τους Έλληνες πολίτες, μια θηλιά η οποία σφίγγει κάθε μέρα», υπογράμμισε η κ. Μπακογιάννη.

Σε ότι αφορά τις προσλήψεις στο Δημόσιο, η κ. Μπακογιάννη υπογράμμισε ότι «πρέπει να γίνουν στοχευμένες προσλήψεις» σε τομείς, όπως η Υγεία, η Παιδεία και η αστυνομία, εξηγώντας πως "αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνουν προσλήψεις στη λογική ότι μπορούμε να παίρνουμε από κηπουρούς μέχρι ότι θέλετε σε μέρη όπου δεν υπάρχουν κήποι κ.ο.κ.».

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βάλει στόχο τον Άδωνι Γεωργιάδη

Σε ερώτηση σχετικά με τις αιχμηρές δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, κατά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, η κ. Μπακογιάννη απάντησε ότι «ο κ. Γεωργιάδης είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος έχει βληθεί κατά τρόπο απερίγραπτο από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

«Έχουν βρει τον κ. Γεωργιάδη ως ένα στόχο για να του ρίχνουν βελάκια και είναι ένα στέλεχος της παράταξης, το οποίο έχει έναν τρόπο δικό του να εκφράζεται και εν πάση περιπτώσει είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος δίνει τη δική του μάχη· τώρα αν ενοχλεί το Μαξίμου, αυτό είναι πρόβλημα του Μαξίμου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, η κ. Μπακογιάννη επεσήμανε ότι τον τόνο της πόλωσης δεν τον δίνει η Νέα Δημοκρατία, αλλά η κυβέρνηση και αναφέρθηκε στο κρίσιμο καλοκαίρι του 2015 «και επειδή δεν είμαστε και χθεσινοί να θυμίσω ότι το καλοκαίρι του 2015, όταν η Ελλάδα βρέθηκε στην απόλυτη καταστροφή, όταν ήμασταν τρεις μέρες εκτός ευρώ και εκτός Ευρώπης, και έχασε ο κ. Τσίπρας 40 βουλευτές τότε, η ΝΔ και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, δώσαμε τη μάχη, ψηφίσαμε, πήραμε πάνω μας την ευθύνη της ψήφου μας και κρατήσαμε την Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη».

«Αποδείξαμε στην πράξη με τον πιο σοβαρό και μέγιστο τρόπο την προσπάθειά μας να υπάρξει μια συναίνεση. Έναντι αυτού βρεθήκαμε απέναντι σε έναν κύριο Τσίπρα, με έναν κύριο Καμμένο παρέα, οι οποίοι πολιτεύθηκαν επί τρία χρόνια με απίστευτα χαμηλό πολιτικό λόγο, με έναν ανύπαρκτο πολιτικό πολιτισμό, με ένα κυνήγι μαγισσών άνευ προηγουμένου και με μια ένταση στη ρητορική του πολιτικού τους λόγου, η οποία ήταν πρωτοφανής», πρόσθεσε.

Είπε ακόμα πως η ίδια περίμενε, στην Ιθάκη, «ένας άνθρωπος 44 ετών, ο οποίος βγαίνει να μιλήσει στον ελληνικό λαό γι' αυτή την καινούργια μέρα, θα τού μιλήσει για το μέλλον, θα τού πει τις προτάσεις του, και αντ' αυτού υπάρχει ένα βαθύ διχαστικό μήνυμα. Αυτή την ευθύνη την έχει ακέραια ο κ. Τσίπρας, και σας το λέω με λύπη, δεν θα ήθελα να είναι έτσι, αλλά τι να κάνουμε που η συναίνεση θέλει δύο, είναι σαν το τανγκό;»

Κληθείσα, δε, να σχολιάσει τα περί στροφής της ΝΔ προς την άκρα δεξιά, η κ. Μπακογιάννη είπε πως « »αυτά είναι μια προσπάθεια την οποία κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, να σπρώξει τη ΝΔ ή αν θέλετε να βάλει ταμπέλα στη ΝΔ, η οποία δεν έχει καμία ουσία« ».

Με σοβαρές προτάσεις και όχι πλειοδοσία υποσχέσεων ο Κυρ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα έρθει στη ΔΕΘ για να να κάνει πλειοδοσία υποσχέσεων αλλά θα πάει με τις σοβαρές προτάσεις της ΝΔ και θα πει ξεκάθαρα στον ελληνικό λαό: αυτά μπορώ να κάνω, αυτά θα τα κάνω, γι' αυτά δεσμεύομαι και ούτε ένα και παραπάνω και ούτε ένα και λιγότερο», είπε η κ. Μπακογιάννη και συνέχισε:

«Δεν θα παρασυρθεί (ο πρόεδρος της ΝΔ) από την παροχολογία γιατί ξέρει ότι αύριο το πρωί θα έχει την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας και όποιος ξέρει ότι θα έχει αύριο το πρωί την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας είναι πάρα πολύ προσεκτικός σε αυτά τα οποία λέει», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Μπακογιάννη, επισημαίνοντας ότι «αυτός που φεύγει μπορεί να τάζει παπάδες, να σκίζει μνημόνια, να έχει τις αγορές να χορεύουν με τα νταούλια».

Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών

Σχετικά με την Συμφωνία των Πρεσπών η κ. Μπακογιάννη είπε πως η ΝΔ δεν πρόκειται να την ψηφίσει. «Όταν κάναμε την πρόταση δυσπιστίας στη Βουλή, είπα ξεκάθαρα ας μην έχουμε αμφιβολίες, άπαξ και η κυβέρνηση προχώρησε στην υπογραφή της συμφωνίας αυτής θα υπάρξουν τετελεσμένα.

Υπάρχουν, ήδη, με την έννοια ότι ο κ. Ζάεφ πήρε αυτή τη συμφωνία -και σωστά εκ μέρους του- παρουσιάζει αυτά τα οποία κέρδισε», σημείωσε -μεταξύ άλλων- η κ. Μπακογιάννη και πρόσθεσε: «Έτσι όπως προχώρησαν τα πράγματα θα είναι πάρα πολύ δύσκολο να υπάρξει μια αλλαγή και να μην έρθει αυτή η συμφωνία στη Βουλή. Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι εμείς δεν θα τη ψηφίσουμε».

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Κυριακή 16/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα