Ντ. Μπακογιάννη: Άμεση παρέμβαση για τις ζημιές στα Χανιά από την κακοκαιρία

Ντ. Μπακογιάννη: Άμεση παρέμβαση για τις ζημιές στα Χανιά από την κακοκαιρία

Την ανάγκη να υπάρξουν άμεσες παρεμβάσεις προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές από την τελευταία κακοκαιρία στα Χανιά, επεσήμανε σήμερα η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Απόστολο Βουλγαράκη. Ο κ. Βουλγαράκης ενημέρωσε την κυρία Μπακογιάννη για την κατάσταση στον νομό, με την βουλευτή της ΝΔ να κάνει λόγω για μια πρωτοφανή καταστροφή.

«Αυτή τη στιγμή αυτό που χρειάζεται είναι άμεση παρέμβαση. Να προκηρυχτούν το ταχύτερο δυνατό τα έργα που απαιτούνται», επεσήμανε η κ Μπακογιάννη, η οποία υπογράμμισε την ανάγκη άμεσης ενεργοποίησης του ΕΛΓΑ για τους πληγέντες από την κακοκαιρία αγρότες.

«Είναι μια πολύ δύσκολη προσπάθεια. Εγώ καλώ την κυβέρνηση να ανταποκριθεί άμεσα» είπε η κυρία Μπακογιάννη, τονίζοντας ότι και η ίδια θα συμβάλει με παρεμβάσεις της στην προσπάθεια για αποκατάσταση των ζημιών. Τέλος, επεσήμανε την ανάγκη και οι δήμοι να ενεργοποιήσουν τις απαιτούμενες διαδικασίες για την καταγραφή των ζημιών σε ιδιώτες και επιχειρήσεις με στόχο να τους δοθούν άμεσα αποζημιώσεις.

Σύμφωνα με το meteo.gr η «Χιόνη» υποχωρεί σταδιακά, συνεχίζοντας όμως να δίνει βροχές στη νότια και ανατολική χώρα το Σάββατο.

 Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 10 σταθμοί με τα μεγαλύτερα αθροιστικά ύψη βροχής (σε χιλιοστά) της «Χιόνης» από την περασμένη Τρίτη  έως και την Παρασκευή. Όπως είναι εμφανές, από πλευράς φαινομένων η «Χιόνη» επηρέασε ως επί το πλείστον την νότια και ανατολική χώρα και κυρίως την Κρήτη στην οποία βρίσκονται οι 9 από τους 10 σταθμούς. Πλημμύρες, κατολισθήσεις, διακοπές κυκλοφορίας, εγκλωβισμοί και κλειστά σχολεία συμπεριλαμβάνονται στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο νησί, ενώ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν 2 δήμοι των Χανίων.

Για το υπόλοιπο του Σαββάτου θα υπάρχουν βροχές στα πεδινά και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της νότιας και ανατολικής χώρας ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα νότια τμήματα του Αιγαίου. Τα φαινόμενα μετά το απόγευμα θα περιοριστούν στο Νότιο Αιγαίο και κυρίως την Κρήτη και θα εξασθενήσουν. Παράλληλα, οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα παρουσιάσουν εξασθένηση και προς το βράδυ δεν θα ξεπερνούν τα 7 και τοπικά στα νοτιοδυτικά τα 8 μποφόρ.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι βελτιωμένος σε όλη τη χώρα με εξαίρεση την Κρήτη όπου αναμένονται τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν περαιτέρω, ενώ η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.