ΓΔ: 825,02 7,78 (0,95 %)

Τζίρος: 57,47 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1953η
Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021

ΓΔ: 825,02 7,78 (0,95 %)

Τζίρος: 57,47 εκατ. €   RT

Novo Nordisk Hellas: Υποστήριξη Δράσεων των Δημοτικών Ιατρείων του Δ.Αθηναίων

Novo Nordisk Hellas: Υποστήριξη Δράσεων των Δημοτικών Ιατρείων του Δ.Αθηναίων

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Άτλαντα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Διαβήτη για το 2019, εκτιμάται ότι περισσότερα από 463 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από τη νόσο του σακχαρώδους διαβήτη. Χωρίς επαρκή δράση για την αντιμετώπιση της πανδημίας του σακχαρώδους διαβήτη, προβλέπεται πως 578 εκατομμύρια άνθρωποι θα πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη έως το 2030, ενώ ο αριθμός αυτός θα ανέλθει σε 700 εκατομμύρια έως το 2045.

Ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2 αφορά τη συντριπτική πλειοψηφία (περίπου 90%) των διαβητικών παγκοσμίως, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών ζει στα αστικά κέντρα.

Σύμφωνα  με τα στοιχεία της ΗΔΙΚΑ, το πλήθος των μοναδικών πασχόντων στην Ελλάδα που έχουν ενταχθεί σε τουλάχιστον ένα θεραπευτικό πρωτόκολλο για το Σακχαρώδη Διαβήτη ανέρχεται στους 973.806.2

Η Novo Nordisk Hellas, στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας και εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας της νόσου COVID-19, συνεχίζει να υποστηρίζει δράσεις για την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και την αντιμετώπιση του σακχαρώδους διαβήτη, της καρδιαγγειακής νόσου και της παχυσαρκίας με στόχο την βελτίωση της υγείας του γενικού πληθυσμού.

Πιο συγκεκριμένα, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Υγείας και Παιδείας του Δήμου Αθηναίων, η Novo Nordisk Hellas προσφέρει στα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Αθηναίων 5.000 test μέτρησης σακχάρου αίματος, τους αντίστοιχους μετρητές σακχάρου, καθώς και μία ζυγαριά με δυνατότητα μέτρησης και υπολογισμού του δείκτη μάζας σώματος του εκάστοτε εξεταζόμενου. Η δράση στοχεύει στην εξέταση όσο το δυνατόν περισσότερων δημοτών των επτά δημοτικών διαμερισμάτων της Αθήνας, με σκοπό την ενημέρωση, πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση της νόσου του σακχαρώδους διαβήτη.

Η Novo Nordisk Hellas θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του Δήμου Αθηναίων και της Διεύθυνσης Δημοτικών Ιατρείων και Δημόσιας Υγείας για τη νόσο του σακχαρώδους διαβήτη, της καρδιαγγειακής νόσου και της παχυσαρκίας, με στόχο την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και την αντιμετώπιση των νόσων αυτών, καθώς και τη βελτίωση της υγείας του γενικού πληθυσμού της Αθήνας.

Μπορούμε να «Αλλάξουμε το Διαβήτη»!