Novavax: Αποτελεσματικό το εμβόλιο κατά της μετάλλαξης Όμικρον

Novavax: Αποτελεσματικό το εμβόλιο κατά της μετάλλαξης Όμικρον

Το εμβόλιο COVID-19 της Novavax Inc είναι αποτελεσματικό στη δημιουργία ανοσοαπόκρισης έναντι της παραλλαγής Όμικρον και μια πρόσθετη αναμνηστική δόση παράγει περαιτέρω ανοσοαντίσταση στη νέα μετάλλαξη, σύμφωνα με πρώιμα δεδομένα που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη, από την εταιρεία.

Όπως αναφέρει το Reuters η Novavax είπε ότι τα δεδομένα ελήφθησαν από τις συνεχιζόμενες μελέτες της για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της στους εφήβους και ως αναμνηστικό.

Το εμβόλιο δύο δόσεων της Novavax με βάση τις πρωτεΐνες εγκρίθηκε για χρήση αυτή την εβδομάδα από τις ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, αλλά δεν έχει εγκριθεί ακόμα από τις ΗΠΑ.  

Όπως δήλωσαν εκπρόσωποι της εταιρείας εργάζεται για την ανάπτυξη ενός ειδικού εμβολίου κατά της Όμικρον και αναμένει να ξεκινήσει την παραγωγή δόσεων του εμβολίου για τη συγκεκριμένη παραλλαγή τον Ιανουάριο.

Η φαρμακοβιομηχανία θα αρχίσει να αποστέλλει εμβόλια στα 27 κράτη μέλη της ΕΕ τον Ιανουάριο ως μέρος της συμφωνίας της για την προμήθεια μέχρι και 200 ​​εκατομμυρίων δόσεων.

Η εταιρεία θα ξεκινήσει επίσης τις αποστολές στις αρχές του 2022 στο COVAX, έναν μηχανισμό διανομής εμβολίων που εποπτεύεται από τον ΠΟΥ και ο οποίος χορηγεί εμβόλια COVID-19 σε φτωχότερες χώρες.

Η Novavax και ο συνεργάτης της, το Ινστιτούτο Ορών της Ινδίας, συμφώνησαν να στείλουν COVAX περισσότερες από 1,1 δισεκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Novavax.