Νότια Κορέα: Ο Κιμ είναι ζωντανός και κάνει διακοπές

Νότια Κορέα: Ο Κιμ είναι ζωντανός και κάνει διακοπές

Την εκτίμηση ότι o Κιμ Γιονγκ Ουν είναι ζωντανός και καλά στην υγεία του εκφράζει σύμβουλος του προέδρου της Νότιας Κορέας στο δίκτυο Fox News.

O Τσουνγκ Ιν Μουν, σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής στη Νότια Κορέα, δήλωσε σήμερα στο Fox News πως η θέση της κυβέρνησής του είναι ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας δεν είναι νεκρός. Ο ίδιος, υποστήριξε ότι ο Κιμ από τις 13 Απριλίου βρίσκεται στο θέρετρο Ουονσόν και πρόσθεσε πως «μέχρι τώρα δεν έχουν παρατηρηθεί ύποπτες κινήσεις στη γείτονα χώρα».

Το Σάββατο, σύμφωνα με δορυφορικές φωτογραφίες που ανέλυσε η ομάδα παρακολούθησης της Πιονγκγιάνγκ 38 North, η οποία έχει την έδρα της στην Ουάσινγκτον, ένα τρένο, που πιθανότατα ανήκει στα μέλη της δυναστείας Κιμ, εντοπίστηκε στην παραθαλάσσια πόλη Ουονσόν. 

Το τρένο παρατηρήθηκε στο σταθμό της πόλης στις 21 και 23 Απριλίου και παρόλο, που το γεγονός αυτό από μόνο του, δεν αποδεικνύει πού βρίσκεται ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας ή αν έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας, ενισχύει κάποια δημοσιεύματα που τον ήθελαν να έχει καταφύγει σε θέρετρο για την ελίτ στην ανατολική ακτή της χώρας, με τις φήμες να υποστηρίζουν πως ο Κιμ απομονώθηκε για να αποφύγει την πανδημία του κορονοϊού ή επισκέφθηκε την Ουονσόν για να αναρρώσει μετά την επέμβαση στην καρδιά.