7ος χρόνος, ημέρα 2056η
Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021

Νοσοκομείο Πατρών: Βγήκε σήμερα από τη ΜΕΘ ο 9χρονος

Νοσοκομείο Πατρών: Βγήκε σήμερα από τη ΜΕΘ ο 9χρονος

Εξιτήριο από την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας της παιδιατρικής κλινικής του του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Πατρών, όπου νοσηλευόταν με κορονοϊό, πήρε ο  9χρονος Μάριος, ανακοίνωσε ο εντατικολόγος Παίδων, υπεύθυνος της Μονάδας και Διευθυντής του ΕΣΥ Ανδρέας Ηλιάδης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο εντατικολόγος τόνισε ότι «έχει κερδηθεί το στοίχημα της ζωής με τον Μάριο. Είχαμε δώσει υπόσχεση στη μητέρα του, γιατροί και νοσηλευτές ότι θα της τον δώσουμε χαμογελαστό πίσω στην αγκαλιά της» και αποκάλυψε μια έκπληξη που του επιφύλαξαν χθες οι παίκτες του Παναθηναϊκού, οι οποίοι ανταποκρινόμενοι στην επιθυμία του μικρού, συνομίλησαν μέσω Skype, μαζί του.

Όπως εξήγησε ο κ. Ηλιάδης, δόθηκε μάχη για να μην διασωληνωθεί το παιδί, καθώς η κατευθυντήρια οδηγία σε όλο τον κόσμο είναι στο μέτρο του δυνατού να αποφεύγονται οι διασωληνώσεις. Γι΄ αυτό όπως εξήγησε, γυρίζουν μπρούμυτα τους ασθενείς για να διευκολύνεται η αναπνοή τους.

Στο μεταξύ, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ,  σήμερα υπήρξε εισαγωγή στην απλή κλινική covid στο Ρίο άλλων δυο βρεφών, ενώ άλλο ένα παιδί 10 ετών θα συνεχίσει την αγωγή του στο σπίτι. Η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία.