ΓΔ: 925,83 1,53 (0,17 %)

Τζίρος: 68,57 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2051η
Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021

ΓΔ: 925,83 1,53 (0,17 %)

Τζίρος: 68,57 εκατ. €   RT

Νοσηλεύτρια: Όταν συνδιαλλαγείς με την ανοησία κινδυνεύεις να γίνεις εσύ ο πιο ανόητος

Νοσηλεύτρια: Όταν συνδιαλλαγείς με την ανοησία κινδυνεύεις να γίνεις εσύ ο πιο ανόητος

Για την... ανοησία που προκαλεί η παραπληροφόρηση σχετικά με το εμβόλιο, αλλά και την απαραίτητη χρήση φυσιολογικού ορού ως μέρος του διαλύματος μίλησε η  Ελένη Πέτρακα, νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο Μεταξά και αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού, η οποία σε ανάρτησή της στο Facebook είχε καυτηριάσει τις συνομωσιολογίες.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, η κα. Ελένη Πέτρακα, ξεκαθάρισε πως «όντως υπήρξε στο πλάνο φυσιολογικός ορός, είναι απαραίτητος  για το συγκεκριμένο φάρμακο (κορονοϊού)».

«Το φάρμακο αυτό για να είναι χορηγήσιμο απαιτεί να ρίξουμε μέσα στο φιαλίδιο, ένα διαλύτη, οπότε πολύ σωστά είδαν το φυσιολογικό ορό, το φάρμακο αυτό έρχεται σε μορφή που δεν είναι υγρή, πρέπει να τεθεί μέσα φυσιολογικός ορός 1,8ml, πρέπει να γίνει ήπια ανακίνηση, και αφού γίνει προεπισκόπηση του φιαλιδίου με βάση τις ενδείξεις και την καταλληλότητα, από κει και πέρα να αλλαχθεί η σύριγγα, να αναρροφηθεί το φάρμακο η ενδεδειγμένη ποσότητα να αλλαχθεί η βελόνα, να γίνει αντισηψία…» διευκρίνισε η κ. Πέτρακα. 

«Πολλά φάρμακα έχουν τη δική τους διαδικασία, όπως υπάρχουν ενέσιμα έτοιμα, κάποια θέλουν προπαρασκευαστικό στάδιο, είναι σύνηθες στάδιο για εμάς» επισήμανε.

«Αλίμονο αν κάθε ασθενής μας ρωτούσε "πως διαλύσατε το φάρμακο, τι κάνατε, να μου δείξετε το μπουκαλάκι που πήρατε…". Όταν συνδιαλλαγείς με την ανοησία κινδυνεύεις να γίνεις εσύ ο περισσότερο ανόητος, όμως αυτό το θέμα ήταν πολύ σοβαρό, διακυβεύεται η εμπιστοσύνη απέναντι στη νοσηλευτική κοινότητα και στην ιατρική, αλίμονο ο κόσμος να χάσει την εμπιστοσύνη του, να μας χρειάζεται να φοβάται και να μην έρχεται, αυτό είναι αδιανόητο» υπογράμμισε η νοσηλεύτρια.

«Ασθενής μπορεί να αρνηθεί θεραπεία, δεν είναι καταδικαστέο, η επιλογή είναι δική του, είναι θέμα ενημέρωσης» διευκρίνισε.

Για τους ισχυρισμούς του τραγουδοποιού Παντελή Θαλασσινού ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κι ο πρωθυπουργός εμβολιάστηκαν με φυσιολογικό ορό, η κ. Πέτρακα ανέφερε ότι «νομίζω ότι έχει ανασκευάσει ο κ. Θαλασσινός ήδη βέβαια ο τρόπος που τοποθετήθηκε σε ένα αδηφάγο κοινωνικό δίκτυο, καταλαβαίνετε έχει κάνει ήδη μια βλάβη, η οποία όμως μπορεί να αποκατασταθεί με το να τοποθετηθεί καθένας στο αντικείμενό του που ξέρει πώς γίνεται κι αφού αναγκάζεται να το περιγράψει, ας το περιγράψει».