7ος χρόνος, ημέρα 2055η
Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021

Άντονι Φάουτσι: Νωρίς να κυρήξουμε «νίκη» κατά του του κορονοϊού

Νωρίς να κυρήξουμε «νίκη» κατά του του κορονοϊού
AP Photo/Susan Walsh, Pool, File

Ο Άντονι Φάουτσι, ο κορυφαίος ειδικός για τις μολυσματικές ασθένειες στις ΗΠΑ, προειδοποίησε ότι είναι πολύ νωρίς για να κηρυχθεί  «νίκη» εναντίον του Covid-19 παρά το γεγονός ότι τα κρούσματα βρίσκονται στο χαμηλότερο σημείο από τον Ιούνιο του 2020.

«Είναι πρόωρο να μιλήσουμε για νίκη, καθώς υπάρχει ακόμα δρόμος» δήλωσε ο Φάουτσι σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Guardian. «Όμως όσο περισσότεροι άνθρωποι εμβολιαστούν, τόσο πιο ασφαλής θα είναι η κοινότητα».

«Όσο υπάρχει κινητικότητα σε όλο τον κόσμο, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να εμφανιστούν παραλλαγές και να μειωθεί κάπως η αποτελεσματικότητα των εμβολίων μας», δήλωσε ο Φάουτσι διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων (ΝΙΑΙD).

«Δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε τα μέτρα δημόσιας υγείας όταν υπάρχουν 30.000 κρούσματα τη μέρα, είναι πολλά» τόνισε ο Αμερικανός ειδικός.

Σημειώνεται ότι πριν λίγες μέρες ξεπεράστηκε  το όριο του 50% των ενηλίκων, που έχουν πλήρως εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού. «Πλέον, το 50% όλων των Αμερικανών ενηλίκων έχει εμβολιαστεί πλήρως», έγραψε σε tweet ο Σάιρους Σαπάρ, που παρακολουθεί τα δεδομένα για λογαριασμό του Λευκού Οίκου. Αυτό σημαίνει πως αυτοί οι άνθρωποι έχουν λάβει τις δύο δόσεις του εμβολίου της Moderna ή της Pfizer/BioNTech ή το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.