Νορβηγός βουλευτής προτείνει τον Ντ. Τραμπ για Νόμπελ Ειρήνης

Νορβηγός βουλευτής προτείνει τον Ντ. Τραμπ για Νόμπελ Ειρήνης

Τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ προτείνει για το Νόμπελ Ειρήνης ένας Νορβηγός βουλευτής μέσω επιστολής του στην Ακαδημία που απομένει το βραβείο.

Με αφορμή την ιστορική διπλωματική συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων η οποία αναμένεται να υπογραφεί και επισήμως σε λίγες μέρες, ο Νορβηγός Βουλευτής Κρίστιαν Τρίμπινγκ-Γκγνέντε, επαίνεσε τον Ντόναλντ Τραμπ για τις προσπάθειές του για επίλυση του ζητήματος.

«Νομίζω ότι ο πρόεδρος Τραμπ έχει καταβάλει σημαντικές  προσπάθειες για ειρήνευση. Η συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και ΗΑΕ είναι από τις πλέον σημαντικές όλων των εποχών», είπε στο Fox News σε μια αποκλειστική συνέντευξη, στη οποία αποκάλυψε ότι πρότεινε μέσω επιστολής στην επιτροπή Νόμπελ τον σημερινό πρόεδρο των ΗΠΑ. 

«Για παράδειγμα ο Μπαράκ Ομπάμα δεν έκανε τίποτα», είπε για τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ που πήρε το Νόμπελ Ειρήνης το 2009 για τις «προσπάθειές του να ενισχύσει την διεθνή διπλωματία μεταξύ των λαών».

Στην επίσημη πρόταση του, ο Νορβηγός βουλευτής προσθέτει στα επιτεύγματα Τραμπ τη βοήθεια του στη διευκόλυνση της επαφής των δυο πλευρών στη διένεξη μεταξύ Πακιστάν και Ινδίας για την διαφιλονικούμενη επαρχία του Κασμίρ.

Σημειώνεται ότι το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης απονέμεται από την ακαδημία επιστημών της Νορβηγίας εν αντιθέσει με τα υπόλοιπα που απονέμονται από τη Σουηδία. 

AP Photo/Chris Carlson