Νομική κατοχύρωση των τέκνων των ομόφυλων ζευγαριών προωθεί το Ποτάμι

Νομική κατοχύρωση των τέκνων των ομόφυλων ζευγαριών προωθεί το Ποτάμι

Την νομική κατοχύρωση της επιμέλειας των τέκνων που έχουν γεννηθεί ή υιοθετηθεί πριν ή μετά τη σύναψη του συμφώνου συμβίωσης από τα ομόφυλα ζευγάρια, ζητά το Ποτάμι με σχετική τροπολογία που κατέθεσε. Ειδικότερα, όπως αναφέρει το κόμμα «Τα τέκνα ομόφυλων που έχουν γεννηθεί ή υιοθετηθεί και συμβιώνουν με το ομόφυλο ζεύγος εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν ποικίλα νομικά προβλήματα, εξαιτίας της έλλειψης έννομης σχέσης τους με τον έτερο σύμβιο ή συμβία». Και προσθέτει: «Πιο συγκεκριμένα, ο σύμβιος ή η συμβία του νομικού ή φυσικού προσώπου δεν έχει καμία απολύτως δικαιοδοσία απέναντι στο τέκνο, ακόμη κι όταν ο φυσικός ή νομικός γονέας πεθάνει».

Ωστόσο, όπως προσθέτει το κόμμα:  «Αντίθετα, στα ετερόφυλα ζευγάρια κάτι τέτοιο δεν ισχύει, εφόσον δίνεται η δυνατότητα υιοθεσίας μετά τη σύναψη του συμφώνου συμβίωσης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, τα τέκνα ομόφυλων ζευγών να απομακρύνονται από τους ανθρώπους με τους οποίους έχουν μεγαλώσει κι έχουν γνωρίσει ως γονείς και να τους αναδέχονται κοντινοί συγγενείς».

Σύμφωνα μάλιστα, με πληροφορίες ο αρμόδιος Υπουργός, Νίκος Παρασκευόπουλος «βλέπει» με θετικό μάτι την εν λόγω ρύθμιση, ενώ και η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Κατριβάνου τάχθηκε θετικά.

Α.Δ.