Νίκος Παπανδρέου: Νομενκλατούρα που ήθελε να ελέγξει τα πάντα ο ΣΥΡΙΖΑ 

Νομενκλατούρα που ήθελε να ελέγξει τα πάντα ο ΣΥΡΙΖΑ 

Ως «νομενκλατούρα» που ήθελε να ελέγξει τα πάντα και εντέλει τη δημοκρατία χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Παπανδρέου, διατυπώνοντας την αντίθεση του στο ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΚΙΝΑΛ. 

«Δεν θεωρώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αριστερό κόμμα με την γνήσια έννοια του προοδευτισμού. Η τετραετία ήταν λαϊκισμός, το ρουσφέτι έπρεπε να το κόψουν. Η νομενκλατούρα που ήθελε να ελέγξει τη δικαιοσύνη και τα κανάλια, να μπει μέσα ως ένα κομμουνιστικό κόμμα και να ελέγξει και τη δημοκρατία, εν τέλει δεν εκφράζει τον προοδευτισμό», είπε ο κ. Παπανδρέου, μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό Status, όπως αναφέρει το voria.gr.

Απαντώντας σε ερώτηση για την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανιστεί ως διάδοχος του Ανδρέα Παπανδρέου, ο Νίκος Παπανδρέου είπε:

«Αν θέλουν να μάθουν από αυτόν, δεν έμαθαν τα σωστά μαθήματα περί δημοκρατίας και μη παρεμβάσεων στη δικαιοσύνη, κι όλα αυτά που ξέρουμε ότι γινόταν τότε και βγαίνουν τώρα στη φόρα. Κάνουν την αναφορά αλλά κυνικά, μέσα τους δεν τον αντέχουν η αριστερά τον κατηγορούσε γιατί τους πίεζε ψήφους, δεν αντέχεται πολύ ένας Αντρέας, ούτε από δεξιά ούτε από το κατεστημένο της αριστεράς γιατί κι η αριστερά ένα κατεστημένο είναι και όταν ήλθε ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία έφερε με ρουσφέτια το παλιό σύστημα. Αν μπορούν να πάρουν ψήφους εκμεταλλευόμενοι κάποιες φράσεις του, κάποιες κινήσεις του, με χαρά θα το κάνουν. Είναι κυνική εκμετάλλευση, όχι γνήσια.»

Σε ότι αφορά στον αδελφό του, είπε ότι δεν νομίζει ότι «ο Γιώργος δεν τα λέει» όπως ο ίδιος που «είναι πιο έντονος στην κριτική» του, ενώ επανέλαβε την απόφασή του να συμμετάσχει στις διαδικασίες του ΚΙΝΑΛ.