8ος χρόνος, ημέρα 2280η
Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022

Νικολακόπουλος: Διορθώνει με δήλωσή του όσα είχε πει για την Opinion Poll

Νικολακόπουλος: Διορθώνει με δήλωσή του όσα είχε πει για την Opinion Poll

Σε διορθωτική γραπτή δήλωση προχώρησε ο Ηλίας Νικολακόπουλος σχετικά με την Opinion Poll καθώς είχε υποστηρίξει ότι η δημοσκοπική εταιρεία δεν είναι μέλος του ΣΕΔΕΑ. Ως εκ τούτου η εταιρεία, με ανακοίνωσή της γνωστοποίησε ότι σταματάει την διαδικασία της αγωγής που θα εκδικαζόταν στις 6 Δεκεμβρίου.

Παράλληλα, η Opinion Poll ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε ο έλεγχος ΠΕΣΣ όπως πραγματοποιείται με τη μεγίστη σοβαρότητα και αυστηρότητα σε όλες τις Εταιρείες μέλη του ΣΕΔΕΑ. «Σύμφωνα με τον έλεγχο, μας εστάλη η βεβαίωση ελέγχου με την κρίση ότι επιβεβαιώθηκε η σαφής εναρμόνισή μας με τις απαιτήσεις του Κανονισμού ΠΕΣΣ» σημειώνει η εταιρεία, ενώ καταλήγει: «Θεωρούμε ότι αυτές οι δύο εξελίξεις είναι καταλυτικές για την αποκατάσταση της αλήθειας απέναντι στην προσπάθεια φθοράς που έχουμε δεχτεί».

Το χρονικό

Η Opinion Poll με ανακοίνωσή της καταγράφει το ιστορικό της υπόθεσης:

Όπως είναι γνωστό, στις 3 Μαίου ο κ Ηλίας Νικολακόπουλος είχε δώσει συνέντευξη στον Ρ/Σ « Στο Κόκκινο» στην οποία είχε αναφέρει σειρά ανακριβειών για την OPINION POLL, ανακριβειών που προκάλεσαν την άμεση αντίδρασή μας με δήλωση του Διευθυντή Ερευνών της Ζαχαρία Ζούπη. Ήταν φανερό, ότι όσα είχαν ειπωθεί απαξίωναν την επιστημονική , ερευνητική εργασία μας και γι αυτό καταφύγαμε σε αγωγή η οποία θα εκδικαζόταν στις 6 Δεκεμβρίου.

Σημειώνουμε, ότι οι δηλώσεις του κ. Ηλία Νικολακόπουλου γίνονταν μια μέρα μετά την ημέρα κατάθεσης της πρότασης Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να καλεστούμε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής γιατί τους φαίνονταν « περίεργα» τα αποτελέσματα της Πανελλαδικής Πολιτικής έρευνας που είχαμε πραγματοποιήσει λίγες μέρες πριν σε δείγμα 1.600 και μάλιστα συμφωνούσαν με τα αποτελέσματα όλων των ερευνών όλων των εταιρειών εκείνης της περιόδου! Τότε ξεκίνησε και η στοχοποίηση της εταιρείας μας και η συστηματική συκοφάντησή της, με την προσπάθεια αυτή να φτάνει στο παγκόσμια πρωτότυπο σημείο να συγκροτείται Εξεταστική Επιτροπή στην ατζέντα της οποίας να περιλαμβάνεται ...μια έρευνα από τις εκατοντάδες που έχει πραγματοποιήσει στην πολύχρονη πορεία της η OPINION POLL.

«Mετά από διαβούλευση και την εκδήλωση πρόθεσης από την πλευρά του κ. Ηλία Νικολακόπουλου να προχωρήσει σε διόρθωση των αρχικών του δηλώσεων και την αποκατάσταση της αλήθειας, η OPINION POLL σταματάει την διαδικασία της αγωγής.

Δεν είμαστε δικομανείς, δεν μας αρέσει η εικόνα δημοσκόπων που κατηγορούν άλλους δημοσκόπους ή και που φτάνουν στα δικαστήρια. Για εμάς το πρώτιστο είναι η αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με την OPINION POLL, η άρση όποιου ερωτήματος μπορεί να υπάρχει σχετικά με την αξιοπιστία των ερευνών μας, η οποία άλλωστε έχει φανεί με την μεγάλης ακρίβειας προσέγγιση εκλογικών αποτελεσμάτων, όπως στις Ευρωεκλογές και τις Εθνικές Εκλογές του 2019.» αναφέρει η Opinion Poll.

Η δήλωση του κ. Ηλία Νικολακόπουλου είναι η κάτωθι:

« Στις 3 Ιουνίου 2021, δήλωσα σε συνέντευξη που παραχώρησα στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ότι η εταιρεία Opinion Poll δεν είναι μέλος του ΣΕΔΕΑ και ότι, ως εκ τούτου, θα πρέπει να είμαστε πάντα επιφυλακτικοί όταν κοιτάμε έρευνές της.

Εντούτοις, η ανωτέρω δήλωση δεν αντιστοιχούσε στην πραγματικότητα, αφού η εν λόγω εταιρείας είχε γίνει, λίγους μήνες πριν, μέλος του ΣΕΔΕΑ, με αποτέλεσμα να υπάγεται πλέον στον εσωτερικό έλεγχο που έχουν καθιερώσει οι εταιρείες δημοσκοπήσεων, ο οποίος διασφαλίζει την αξιοπιστία των δημοσκοπήσεων.

Ως εκ τούτου, αισθάνομαι την υποχρέωση να ανασκευάσω την ανακριβή πληροφορία και να δηλώσω ότι δεν είχα κανένα απολύτως σκοπό συκοφάντησης ή μείωσης της υπόληψης και της αξιοπιστίας του Ζαχαρία Ζούπη και της εταιρείας Opinion Poll και κανένα σκοπό πρόσκλησης της όποιας ζημίας στην συγκεκριμένη Εταιρεία Δημοσκοπήσεων.»