Nikkei: Το CVC αναβάλλει τη πρόσφορα εξαγοράς της Toshiba

Nikkei: Το CVC αναβάλλει τη πρόσφορα εξαγοράς της Toshiba

Η Toshiba ανακοίνωσε σήμερα ότι η επιστολή από το CVC Capital Partners σχετικά με μια πιθανή εξαγορά της δεν περιείχε επαρκείς πληροφορίες προκειμένου να αξιολογηθεί «αναλόγως» τονίζοντας παράλληλα ότι η προσφορά «αναστέλλεται» σύμφωνα με την ιστοσελίδα Nikkei. 

«Το CVC ανακοίνωσε απλά ότι θα περιμένει την ενημέρωση μας σχετικά με το εάν η εξαγορά της Toshiba ταιριάζει με τους στρατηγικούς στόχους της διοίκησης και του Διοικητικού Συμβουλίου», ανέφερε η ανακοίνωση που επικαλείται η ιστοσελίδα.

Πριν λίγες μέρες είχε γίνει γνωστό ότι το CVC θα αναβάλει την υποβολή επίσημης πρότασης για την εξαγορά της Toshiba μέχρι περαιτέρω, μετά την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου του ιαπωνικού βιομηχανικού ομίλου σύμφωνα με την ιστοσελίδα Nikkei. Το fund το οποίο είχε υποβάλλει μια προκαταρκτική προσφορά  20 δισεκατομμυρίων δολαρίων με ημερομηνία 6 Απριλίου, επρόκειτο να υποβάλλει επίσημη πρόταση περίπου 10 ημέρες αργότερα. Τη Δευτέρα η Toshiba είχε ανακοινώσει ότι δεν έλαβε κάποια επίσημη πρόταση. 

Στο μεταξύ μεσολάβησε η παραίτηση του Νομπουακι Κουρουματανι του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ιαπωνικής εταιρείας ο οποίος είχε δεχθεί σκληρή κριτική και για το γεγονός ότι εργαζόταν στο παρελθόν στο cvc.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Nikkei, το CVC αντιμετωπίζει αβεβαιότητες σχετικά με τον τρόπο χρηματοδότησης της πιθανής συμφωνίας, η οποία εκτιμάται ότι ανέρχεται σε περίπου 20 δισεκατομμύρια δολάρια. Το fund ήλπιζε να ότι θα συνεργαστεί με τη κρατική Japan Investment Corp. και την Τράπεζα Ανάπτυξης της Ιαπωνίας για τη συμφωνία, ωστόσο η αλλαγή διευθύνοντος σύμβουλου άλλαξε τα σχέδια.