Νίκησαν την Ισπανία και χρίστηκαν παγκόσμιοι πρωταθλητές οι έφηβοι στο πόλο!

Νίκησαν την Ισπανία και χρίστηκαν παγκόσμιοι πρωταθλητές οι έφηβοι στο πόλο!

Έγραψε ιστορία στο Σομπατέλι η Εθνική Εφήβων! Τα αγόρια του Δημήτρη Κραβαρίτη επικράτησαν στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος με 9-8 επί της Ισπανίας και ανέβηκαν στην κορυφή του κόσμου. 

Οι Έφηβοι ακολούθησαν πιστά τον δρόμο της δόξας που χάραξε πέρυσι στο Βελιγράδι η λίγο μεγαλύτερη γενιά, αυτή των Νέων Ανδρών, η οποία είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στην αντίστοιχη διοργάνωση. 

Η ελληνική ομάδα ήταν εντυπωσιακή στο δεύτερο οκτάλεπτο, όταν με επιμέρους σκορ 4-1 μετέτρεψε το 3-3 της πρώτης περιόδου σε 7-4, βάζοντας γερές βάσεις για να φτάσει στο στόχο της. Οι Ισπανοί μείωσαν στην τρίτη περίοδο τη διαφορά στα δύο γκολ και ακόμη περισσότερο στην τελευταία (8-9), αλλά η Εθνική ομάδα άντεξε και πήρε την τεράστια νίκη. Κορυφαίος σκόρερ του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος ήταν ο Καλογερόπουλος με 3 γκολ. 

Τα οκτάλεπτα (πρώτη η Ισπανία): 3-3, 1-4 (ημ.), 3-2, 1-0. 

Η σύνθεση της Εθνικής ομάδας με προπονητή τον Δημήτρη Κραβαρίτης: Πιοβάν, Αλαμάνος, Χαλυβόπουλος Αρ., Καλογερόπουλος, Κουρούβανης, Κεχαλάρης, Μπραΐμης, Γραμματικός, Χαλυβόπουλος Ιπ., Πάτερος, Παπανικολάου, Δήμου, Μανθογιάννης.

Τη χαρά του για τη συγκλονιστική επιτυχία των Ελλήνων εφήβων εξέφρασε και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με tweet: «Παγκόσμιοι Πρωταθλητές οι έφηβοί μας στο πόλο! Η χαρά είναι ακόμη μεγαλύτερη γιατί δείχνει ότι η ελπίδα είναι εδώ. Τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια στα παιδιά μας και τους προπονητές τους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

 Τέλος να σημειωθεί ότι στο «μικρό τελικό» η Ουγγαρία επικράτησε με 14-13 της Σερβίας.

 

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ