Νίκη Κεραμέως: Δύο σενάρια για την λειτουργία των σχολείων τη νέα χρονιά

Νίκη Κεραμέως: Δύο σενάρια για την λειτουργία των σχολείων τη νέα χρονιά

Δύο σενάρια εξετάζει το υπουργείο Παιδείας για τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων τη νέα σχολική χρονιά που ξεκινάει στις 7 Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα, όπως είπε η αρμόδια υπουργός κ. Νίκη Κεραμέως μιλώντας στο ΣΚΑΪ, το πρώτο είναι να λειτουργήσουν τα σχολεία με όλα τα παιδιά αλλά με αυξημένα μέτρα προστασίας είτε με χρήση της μάσκας είτε με κάποια άλλα μέτρα που θα υποδειχτούν από τους ειδικούς. 


Το δεύτερο σενάριο είναι η εκ περιτροπής διδασκαλία. «Τα μισά παιδιά τις μισές μέρες, τα άλλα παιδιά τις άλλες μισές» εξήγησε.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν σε συνεργασία με την επιτροπή λοιμωξιολόγων λίγες μέρες πριν την έναρξη της σχολικής περιόδου, πιθανότατα στα τέλη Αυγούστου. 

Παράλληλα, η υπουργός σημείωσε ότι δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για τις μάσκες στα σχολεία ενώ ανέφερε πως η εμπειρία της κρίσης μέσα στις τραγικές συνέπειες που είχε, είχε και θετικές εκροες και μια από αυτές είναι η τηλεκπαίδευση καθώς σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα μπορούσε να εξοικειωθεί με εργαλεία που ίσως δεν γνώριζε τόσο καλά και συμπληρώνουν την δια ζώσης διδασκαλία. «Όλα αυτά έχουν μπει δυναμικά στην ζωή μας και εφαρμόζονται πολύ περισσότερο απ ότι εφαρμόζονταν πριν από 6 μήνες» υπογράμμισε η κα Κεραμέως.