Νίκη επί του Νισιόκα και έκτος φετινός ημιτελικός για τον Τσιτσιπά!

Νίκη επί του Νισιόκα και έκτος φετινός ημιτελικός για τον Τσιτσιπά!

Με ένα τρόπαιο θα επιδιώξει τα ταξιδέψει στο τέλος Μαΐου στο Παρίσι για το Ρολάν Γκαρός ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Ελληνας πρωταθλητής επιβλήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (21/5) με 2-0 σετ (6-3, 6-4) του Ιάπωνα Γιοσιχίτο Νισιόκα στον δεύτερο προημιτελικό του τουρνουά της Λυών και προκρίθηκε στον τέταρτο φετινό ημιτελικό του στο χώμα και έκτο συνολικά μέσα στο 2021. Ο 22χρονος θα συναντήσει στην τετράδα τον Ιταλό Λορένζο Μουζέτι, τον οποίο νίκησε στα μέσα Μαρτίου στον ημιτελικό του Ακαπούλκο και «βλέπει» τελικό.

Ενα μπρέικ στο πρώτο σετ, για το προβάδισμα με 4-2 γκέιμς ήταν αρκετό για τον «Τσίτσι», ώστε να φτάσει τελικά στο 6-3 και να πάρει ξεκάθαρο προβάδισμα. Ο Νισιόκα, Νο60 στον κόσμο, δεν πρόβαλε μεγάλη αντίσταση ούτε στο δεύτερο σετ. Ο Τσιτσιπάς, αν και έχασε αρχικά τρία break points στο τρίτο γκέιμ, κατόρθωσε να «σπάσει» το σερβίς του αντιπάλου του και να κάνει το μπρέικ για το 2-1. Δίχως να ανησυχήσει στη συνέχεια, σέρβιρε για το ματς και το πήρε με 6-4, στοχεύοντας στον τίτλο στην παρθενική εμφάνισή του στο «250άρι» όπεν της Λυών.

Αντίπαλός του στον ημιτελικό του Σαββάτου θα είναι ο Λορένζο Μουζέτι, ο οποίος νωρίτερα νίκησε 2-0 (6-3, 7-6) τον Αλίαζ Μπέντενε και προκρίθηκε στον δεύτερο ημιτελικό της καριέρας του στο ATP Tour. Ο 19χρονος Ιταλός, που βρίσκεται στο Νο88 της παγκόσμιας κατάταξης (αναμένεται με την πορεία του στη Λυών να φτάσει ως το Νο72 την επόμενη εβδομάδα), είχε φτάσει φέτος και στην τετράδα του Ακαπούλκο, όπου ηττήθηκε με 2-0 (6-1, 6-3) από τον Στέφανο Τσιτσιπά, στη μοναδική μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ο Τσιτσιπάς θα τον συναντήσει και πάλι με σκοπό να προκριθεί στον τέταρτο φετινό τελικό του, μετά την ήττα του στο Ακαπούλκο από τον Μεντβέντεφ, τη νίκη επί του Ρούμπλεφ στο Μόντε Κάρλο και την ήττα στη Βαρκελώνη από τον Ναδάλ.  Στόχος του ο δεύτερος τίτλος του στο 2021 και έβδομος στην καριέρα του, λίγες μέρες πριν από την μεγάλη πρόκληση του Ρολάν Γκαρός, που θα ολοκληρώσει τη φετινή πορεία του στη χωμάτινη επιφάνεια. Στους πέντε ημιτελικούς του στη χρονιά, μετρά τρεις νίκες και δύο ήττες, ενώ η νίκη επί του Νισιόκα ήταν η έκτη στους εννέα φετινούς προημιτελικούς του. Παράλληλα, έφτασε τις 31 νίκες στη χρονιά και είναι πρώτος στη βαθμολογία του Race, για τα τελικά του Τορίνο.