Νιγηρία: Σχεδόν 200 κρούσματα από τον κορονοϊό σε ιδιωτικό σχολείο

Νιγηρία: Σχεδόν 200 κρούσματα από τον κορονοϊό σε ιδιωτικό σχολείο

Συνολικά 181 μαθητές και μέλη του προσωπικού σε ιδιωτικό σχολείο στην πρωτεύουσα της Νιγηρίας, το Λάγκος, διαγνώστηκε ότι έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2, ανακοίνωσαν οι τοπικές υγειονομικές αρχές χθες Παρασκευή.

Συγκεκριμένα οι αρχές έκαναν λόγο για μια «μικρή αλλά σημαντική» εστία κρουσμάτων μεταξύ των 441 μαθητών και μελών του προσωπικού του ιδιωτικού σχολείου, στη συνοικία Λέκι, διευκρινίζοντας ότι τα περισσότερα παιδιά και οι περισσότεροι εργαζόμενοι που προσβλήθηκαν και βρίσκονται σε καραντίνα δεν παρουσιάζουν συμπτώματα της COVID-19.

Ο επίτροπος δημόσιας υγείας στην πολιτεία Λάγκος, ο Ακίν Αμπαγιόμι, επισήμανε ότι τα κρούσματα αποκαλύφθηκαν όταν 14χρονη μαθήτρια ασθένησε την 3η Οκτωβρίου. Διαγνώστηκε ότι νοσούσε από την COVID-19 την 6η Οκτωβρίου, ωθώντας τις πολιτειακές υγειονομικές αρχές να αρχίσουν να ερευνούν την υπόθεση.

«Οι εσωτερικοί μαθητές και τα μέλη του προσωπικού που διαγνώστηκαν θετικοί έχουν τεθεί σε απομόνωση στους χώρους του σχολείου» και «παρακολουθούνται» από γιατρούς στις εγκαταστάσεις του σχολείου, διευκρίνισε ο Αμπαγιόμι.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι οι αρχές λαμβάνουν μέτρα για να περιορίσουν τη διασπορά του ιού και αποθαρρύνουν την επιστροφή των μαθητών στα σπίτια τους, για να μην προσβληθούν τα μέλη των οικογενειών τους.

Η κυβέρνηση της πολυπληθέστερης αφρικανικής χώρας ανακοίνωσε νωρίτερα αυτόν τον μήνα πως αποφάσισε ότι τα ομοσπονδιακά δημόσια σχολεία θα άνοιγαν ξανά τη 12η Οκτωβρίου, ενώ τα σχολεία που διαχειρίζονται οι πολιτειακές αρχές και τα ιδιωτικά σχολεία θα άνοιγαν με χρονοδιαγράμματα που θα όριζαν τα ίδια, επικαλούμενη τη μείωση των επιβεβαιωμένων μολύνσεων από τον κορονοϊό.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη Νιγηρία ανέρχεται ως αυτό το στάδιο σε 1.116 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ