Νιγηρία: Επτά νεκροί από έκρηξη σε εξέδρα άντλησης πετρελαίου

Νιγηρία: Επτά νεκροί από έκρηξη σε εξέδρα άντλησης πετρελαίου

Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν σημειώθηκε έκρηξη στην πετρελαιοπηγή Γκμετιόκουν, στο Δέλτα του Νίγηρα, στη νότια Νιγηρία, κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης μιας σκάλας σε μια εξέδρα εξόρυξης, ανακοίνωσε η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία, όπως μετέδωσε το Reuters.

Τα δυστυχήματα και οι επιθέσεις εναντίον πετρελαϊκών εγκαταστάσεων είναι συχνό φαινόμενο στο Δέλτα του Νίγηρα. Οι αγωγοί στην περιοχή αυτή είναι εκτεθειμένοι και συνήθως δεν φυλάσσονται, με αποτέλεσμα να αποτελούν εύκολο στόχο για όσους έχουν πρόσβαση σε εκρηκτικές ύλες.

Οι διεθνείς πετρελαϊκές εταιρείες επικεντρώνονται ολοένα και περισσότερο στην εξόρυξη πετρελαίου σε θαλάσσιες εγκαταστάσεις, εν μέρει για να μειώσουν τον κίνδυνο στην ξηρά, αναφέρει το πρακτορείο.

Το δυστύχημα σημειώθηκε χθες Τρίτη στην εξέδρα OML 40, που ανήκει σε μια θυγατρική της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας NPDC και την κοινοπραξία Elcrest. Η NPDC δεν διευκρίνισε αν επηρεάστηκε η παραγωγή πετρελαίου. Στην ανακοίνωσή της αναφέρει μόνο ότι έχει ξεκινήσει ενδελεχής έρευνα για τα αίτια της έκρηξης και έχει ενημερωθεί το αρμόδιο υπουργείο Πετρελαϊκών Πόρων.

Η Νιγηρία, ο κορυφαίος εξαγωγέας πετρελαίου στην Αφρική, προσπαθεί να αντισταθμίσει τις επιπτώσεις που είχε η πτώση της τιμής του μαύρου χρυσού στη χώρα και το νόμισμά της, αφού η ζήτηση καταποντίστηκε λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού.