Neue Zurcher Zeitung: «Ο ΣΥΡΙΖΑ σε λάθος λεωφορειόδρομο»

Neue Zurcher Zeitung: «Ο ΣΥΡΙΖΑ σε λάθος λεωφορειόδρομο»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ σε λάθος λεωφορειόδρομο». Αυτός είναι ο τίτλος άρθρου στην ελβετική εφημερίδα Neue Zurcher Zeitung που ασχολείται με την υπόθεση του διορισμού του Στέλιου Παππά στον ΟΑΣΘ. Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, η εφημερίδα επικαλείται και άρθρο της Αυγής, στο οποίο τονίζεται:

«Αυτό που πρέπει να ανησυχεί περισσότερο τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η κριτική από το ίδιο το κόμμα. Δεν μπορεί να κρύβεται κανείς πίσω από το βιογραφικό ενός υποψηφίου, αλλά θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη και τον πολιτικό αντίκτυπο, έγραψε η εφημερίδα Αυγή που πρόσκειται στην κυβέρνηση. Διότι ο Παππάς έχει μεν οικονομικές γνώσεις, ωστόσο ο διορισμός του παραβιάζει την προεκλογική υπόσχεση του ΣΥΡΙΖΑ να βάλει τέλος στην οικογενειοκρατία. Η επισήμανση ότι θα ασκήσει το αξίωμα αμισθί, δεν φαίνεται να πείθει (…)».

Σε αυτό το σημείο υποστηρίζει ότι η κριτική που άσκησε στην κυβέρνηση Τσίπρα η αντιπολίτευση είναι μάλλον άστοχη, δεδομένου ότι το φαινόμενο της οικογενειοκρατίας κυριαρχούσε και επί των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Σύμφωνα με την ελβετική εφημερίδα, «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει λάθος δρόμο όχι μόνον εξαιτίας του διαφιλονικούμενου διορισμού στη Θεσσαλονίκη. Και παλαιότερα η ομάδα του Τσίπρα μοίραζε ηγετικά πόστα της δημόσιας διοίκησης σε άτομα του στενού του κύκλου. Μεγαλύτερη ανησυχία θα πρέπει να προκαλεί όμως σε κάποιον η κατεύθυνση που έχει πάρει ο οργανισμός αστικών συγκοινωνιών της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ελλάδας. Υπό την καθοδήγηση του πρώην κομμουνιστή Παππά (…) θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2019 η πλήρης κρατικοποίηση. Αρκεί να μην καταλήξει ο δρόμος αυτός σε ατύχημα».