Νετανιάχου: Οι επιχειρήσεις συνεχίζονται - Θα αποκαταστήσουμε την ηρεμία στους πολίτες μας

Νετανιάχου: Οι επιχειρήσεις συνεχίζονται - Θα αποκαταστήσουμε την ηρεμία στους πολίτες μας

Αποφασισμένος να συνεχίσει τις επιχειρήσεις εναντίον της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, παρά τη διπλωματική κινητικότητα για αποκλιμάκωση που εκδηλώνεται αλλά και τις πληροφορίες που είχαν μεταδώσει νωρίτερα την Κυριακή η Jerusalem Post και οι Times of Israel περί εισηγήσεων αξιωματούχων για σχέδιο κατάπαυσης του πυρός.  

«Η εκστρατεία μας εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων συνεχίζεται με πλήρη δύναμη», δήλωσε ο Νετανιάχου σε συνέντευξη Τύπου, σύμφωνα με το Reuters. «Ενεργούμε τώρα, για όσο διάστημα είναι απαραίτητο, για να αποκαταστήσουμε την ηρεμία και την ησυχία σε εσάς, τους πολίτες του Ισραήλ. Θα χρειαστεί χρόνος», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ.

Σύμφωνα με τους Times of Israel, πρωθυπουργός του Ισραήλ υποστήριξε ότι πάνω από 1.000 στόχοι έχουν πληγεί στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένων υπόγειων υποδομών της Χαμάς, οι οποίες, σύμφωνα με τον ίδιο, υπέστησαν σοβαρό, αλλά όχι πλήρες, πλήγμα.

«Κανένας τρομοκράτης δεν είναι απρόσβλητος», προσέθεσε σημειώνοντας ότι οι δυνάμεις του Ισραήλ εξουδετέρωσαν τους «πύργους τρόμου», όπως χαρακτήρισε τα πολυώροφα κτίρια που κατέρρευσαν από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές.

Προσέθεσε, δε, ότι ισραηλινές δυνάμεις κάνουν ό, τι μπορούν για να περιορίσουν στο ελάχιστο τις απώλειες πολιτών.

«Θα χρειαστεί χρόνος για να αποκατασταθεί η ηρεμία. Ενεργούμε εναντίον όσων διαταράσσουν την ειρήνη. Θέλουμε να σταματήσουμε πρώτα τις μάχες και μετά να αποκαταστήσουμε τις σχέσεις μεταξύ Εβραίων και Αράβων », κατέληξε.

Απόλυτα νόμιμος στόχος του κτίριο που βρίσκονταν AP και Al Jazzera - Στέγαζε τρομοκράτες

Το κτίριο όπου στεγάζονταν μέσα ενημέρωσης στη Γάζα που καταστράφηκε από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή το Σάββατο ήταν «ένας απόλυτα νόμιμος στόχος», δήλωσε σήμερα ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, τονίζοντας ότι βασίζεται σε πληροφορίες των υπηρεσιών πληροφοριών.

Το κτίριο, το οποίο στέγαζε τα γραφεία του αμερικανικού πρακτορείου ειδήσεων Associated Press και της τηλεόρασης Al-Jazeera, στέγαζε επίσης «ένα γραφείο "πληροφοριών" για την παλαιστινιακή τρομοκρατική οργάνωση (...) που προετοιμάζει και οργανώνει τρομοκρατικές επιθέσεις κατά Ισραηλινών πολιτών», εξήγησε ο Νετανιάχου μιλώντας στην εκπομπή Face the Nation του αμερικανικού δικτύου CBS. «Συνεπώς είναι ένας απόλυτα νόμιμος στόχος», πρόσθεσε.

Συμπλήρωσε, επίσης, ότι οι πληροφορίες σχετικά με την επίθεση του κοινοποιήθηκαν στις αμερικανικές αρχές. Το Ισραήλ είχε προειδοποιήσει όσους βρίσκονταν μέσα στο κτίριο πριν ξεκινήσει η επίθεση, δήλωσε ο Νετανιάχου.

«Στοχεύουμε μια τρομοκρατική οργάνωση που στοχεύει τους πολίτες μας και κρύβεται πίσω από αυτούς, χρησιμοποιώντας τους ως ανθρώπινες ασπίδες», ανέφερε.

Τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν σε επίθεση από όχημα που τους παρέσυρε στην Ανατολική Ιερουσαλήμ

Στο μεταξύ τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν, όταν παρασύρθηκαν από ένα όχημα, σε μια επίθεση εναντίον ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας σήμερα το απόγευμα στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με την αστυνομία και τις ομάδες διάσωσης.

«Τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν σε μια επίθεση με αυτοκίνητο» στη συνοικία Σεϊχ Τζαρά, στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, ανέφερε η ισραηλινή αστυνομία, την ώρα που διασώστες κάνουν λόγο για συνολικά επτά τραυματίες.

Η ισραηλινή αστυνομία ανέφερε πως «εξουδετέρωσε» τον δράστη χωρίς να διευκρινίσει την ταυτότητά του, ούτε εάν έχει σκοτωθεί ή τραυματιστεί.

Ισχυρή αστυνομική δύναμη έχει αναπτυχθεί στην συνοικία της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, η οποία αποτέλεσε θέατρο διαδηλώσεων και συγκρούσεων μεταξύ των δυνάμεων επιβολής του νόμου και Παλαιστινίων, οι οποίοι αντιτίθετο στην πιθανή έξωση οικογενειών.