Πάνω από 30 μετασεισμοί στο Άγιο Όρος μετά τα 5,2 Ρίχτερ

Πάνω από 30 μετασεισμοί στο Άγιο Όρος μετά τα 5,2 Ρίχτερ

Σεισμική δόνηση 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα της Κυριακής με επίκεντρο νοτιοδυτικά του Αγίου Όρους.

O σεισμός έγινε στις 3:22 και είχε επίκεντρο 18 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά  του Αγίου Όρους, στην ίδια περιοχή με την  ισχυρή δόνηση των 5,2 βαθμών που σημειώθηκε στις 01:50 τα ξημερώματα της Κυριακής.

Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 18,6 χιλιόμετρα.

Σημειώνεται πως τα ξημερώματα της Κυριακής καταγράφηκε σεισμική δόνηση 5,2 Ρίχτερ στη θαλάσσια περιοχή 22 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Αγίου Όρους, ενώ στις 22:39 χθες το βράδυ προηγήθηκε σεισμός 4,2 με επίκεντρο την ίδια περιοχή.

Μετά τον σεισμό των 5,2 Ρίχτερ έχουν καταγραφεί 34 μετασεισμοί στην περιοχή του Αγίου Όρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Αστυνομικό Τμήμα Καρυών παρατηρήθηκαν ρωγμές στους τοίχους και έπεσαν και σοβάδες, ενώ προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές στις μονές του Αγίου Όρους.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η σεισμολόγος υπηρεσίας του Σεισμολογικού Σταθμού του Εργαστηρίου Γεωφυσικής του ΑΠΘ, Χρυσάνθη Βεντούζη, μετά τον σεισμό των 5,2 Ρίχτερ, στο πλαίσιο της σεισμικής ακολουθίας, είναι αναμενόμενοι και άλλοι σεισμοί όπως αυτός των 4,2 Ρίχτερ.

Δείτε τη στιγμή του σεισμού τα ξημερώματα της Κυριακής από κάμερα στον ιερό ναό του Πρωτάτου στις Καρυές.: