Νέος καύσωνας προ των πυλών παρατεταμένης διάρκειας από την Τετάρτη

Νέος καύσωνας προ των πυλών παρατεταμένης διάρκειας από την Τετάρτη

Επιστρέφει ο καύσωνας στο τέλος του μήνα, με υψηλές θερμοκρασίες και δυνατά μελτέμια, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Σήμερα δεν αναμένεται υψηλή άνοδος της θερμοκρασίας, καθώς απομακρύνεται το ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό, η Ψυχρή Λίμνη, που έδωσε ισχυρές καταιγίδες στην Ευρώπη και έφτασε μέχρι και τη χώρα μας.

Εντούτοις, οι θερμές αέριες μάζες από τις ακτές της βόρειας Αφρικής θα επηρεάσουν τη χώρα μας από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας και μέχρι τέλος του Ιουλίου θα ανεβάσουν σημαντικά τη θερμοκρασία.

Για ένα δροσερό σαββατοκύριακο με αρκετό αέρα μίλησε ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος. Όμως σημείωσε ότι από τη Δευτέρα θα αρχίσει άνοδος της θερμοκρασίας και όπως είπε από την Τετάρτη μπορούμε να μιλήσουμε για έναν νέο καύσωνα παρατεταμένης διάρκειας, σύμφωνα με το ertnews.gr.

Παράλληλα, δυσμενείς μετεωρολογικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν στη χώρα μας από την Πέμπτη 22.07.2021 έως και τουλάχιστον την Κυριακή 25.07.2021, εξαιτίας της επανόδου, έπειτα από ολιγοήμερο διάλειμμα, του ισχυρού βόρειου ρεύματος (μελτέμι) πάνω από το Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά ο καιρός για σήμερα θα έχει ως εξής:

Στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία προβλέπονται σταδιακά τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος και μόνο στα ηπειρωτικά ορεινά τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά την ημέρα έως 8 μποφόρ.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Στη Μακεδονία παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές αρχικά στην κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις προμεσημβρινές ώρες με βελτίωση το βράδυ.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί και το βράδυ έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 33 βαθμούς και στη δυτική Μακεδονία από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα ορεινά θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 33 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στη Θεσσαλία λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, σποραδικές καταιγίδες με βελτίωση το βράδυ.

Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ηπειρωτικά ορεινά.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 στα ανατολικά τοπικά 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά κατά τη διάρκεια της ημέρας έως 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 24 έως 29 και στη νότια Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα στα βόρεια.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά κατά τη διάρκεια της ημέρας έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές και από τις προμεσημβρινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ βόρειοι με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Όσον αφορά για την πρόγνωση του καιρού για αύριο, προβλέπεται αίθριος και μόνο στα ανατολικά και τα νότια θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στην Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά 5 με 6 και στο Αιγαίο 6 με 7 και πιθανώς τοπικά κατά τη διάρκεια της ημέρας 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 33 με 34 και τοπικά στα δυτικά τους 35 με 36 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου, του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 33, ενώ στις Κυκλάδες και την Κρήτη δεν θα ξεπεράσει τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.