Νέο συνδικαλιστικό νόμο προανήγγειλε ο Γ. Βρούτσης

Νέο συνδικαλιστικό νόμο προανήγγειλε ο Γ. Βρούτσης

Νέο συνδικαλιστικό νόμο προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο Υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος αναμένεται να έρθει σύντομα στο Κοινοβούλιο και θα κινείται προς τη κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού του νομοθετικού πλαισίου.

«Ετοιμάζουμε αλλαγή στο συνδικαλιστικό νόμο», είπε απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Χρήστου Κατσώτη. Προσθέτοντας ότι η όποια «συζήτηση θα γίνει στη Βουλή και όχι εν κρυπτό» . Σύμφωνα με τον ίδιο το υπάρχον πλαίσιο χρειάζεται εκσυγχρονισμό και επικαιροποίηση προκειμένου να ανταποκρίνεται στη σύγχρονη πραγματικότητα.

Άλλωστε, υπενθύμισε ότι ναι με ο νόμος 1264/82 όταν ψηφίστηκε είχε αρκετές καινοτομίες, εντούτοις μετά από τόσα χρόνια οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί είναι εντελώς διαφορετικές. «Έχουμε και το θάρρος και την τόλμη να κάνουμε τις τομές που πρέπει στη βάση των καλύτερων ευρωπαϊκών πρακτικών και να εκσυγχρονίσουμε την αγορά εργασίας», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Εργασίας.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης εξέφρασε τις αμφιβολίες του για τα όσα σχεδιάζει η ηγεσία του Υπουργείου. «Με αυτά που σχεδιάζετε θα επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο η θέση των εργαζομένων», είπε χαρακτηριστικά με τον κ. Βρούτση να ξεκαθαρίζει πως στόχος της κυβέρνησης είναι η δημιουργία περισσότερων και καλύτερα αμειβομένων θέσεων εργασίας.