Σ. Τσιόδρας: «Νέο πειραματικό φάρμακο δίνει ελπίδες κατά του κορονοϊού»

«Νέο πειραματικό φάρμακο δίνει ελπίδες κατά του κορονοϊού»

Ιδιαίτερη αναφορά στην ανακάλυψη ενός πειραματικού φαρμάκου ενάντια στον κορονοϊό από Κινέζους επιστήμονες έκανε ο Σωτήρης Τσιόδρας, τονίζοντας πως το συγκεκριμένο φάρμακο «φέρνει ελπίδες για την καταπολέμηση του κορονοϊού». Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας το χαρακτήρισε  πολύ πιο αποτελεσματικό από όλα τα φάρμακα που υπάρχουν διαθέσιμα ως σήμερα ενάντια στον ιό.

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας κατά τη σημερινή ενημέρωση προς τον Τύπο, η Ακαδημία Επιστημών της Κίνας φαίνεται να σημειώνει σημαντική πρόοδο, όμως ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας έσπευσε να σημειώσει πως θα πρέπει όλοι μας να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, αναφορικά με όσα ανακοινώνονται για θεραπείες, φάρμακα και εμβόλια ενάντια στον κορονοϊό.

«Η πανδημία και οι πιεστικές συνθήκες για έγκυρη πληροφόρηση επιβάλει αυξημένη επαγρύπνηση από την επιστημονική κοινότητα», τόνισε.

Στη συνέχει ο κ. Τσιόδρας ανέφερε πως η Ελλάδα διαθέτει εξαιρετικά καταρτισμένες επιστημονικές ομάδες που συμμετέχουν στις έρευνες για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Ωστόσο, κάλεσε συναδέλφους και άλλους επιστήμονες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε δημόσιες ανακοινώσεις για νέες προτάσεις και θεραπείες της νόσου.

Διαβάστε ακόμα:

Ξεκίνησε η χορήγηση κολχικίνης σε νοσηλευόμενους ασθενείς