7ος χρόνος, ημέρα 2223η
Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2021

Νέο «μπλόκο» στην αισχροκέρδεια - Προαναγγελία παράτασης διάταξης από τον Αδ. Γεωργιάδη

Νέο «μπλόκο» στην αισχροκέρδεια - Προαναγγελία παράτασης διάταξης από τον Αδ. Γεωργιάδη
Eurokinissi

Την πρόθεσή του να επεκτείνει τη διάταξη που ενεργοποιήθηκε στην αρχή της πανδημίας για την πάταξη φαινομένων αισχροκέρδειας, προανήγγειλε σήμερα Δευτέρα από το βήμα ημερίδας του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης. Όπως είπε, πρόθεσή του είναι η επέκταση ισχύος της διάταξης τουλάχιστον κατά έξι μήνες και «σίγουρα όσο κρατάει η πανδημία».

Η διάταξη, η οποία έχει ισχύ ως το τέλος της χρονιάς ουσιαστικά απαγορεύει την αύξηση του περιθωρίου κέρδους σε σειρά βασικών αγαθών (διατροφής, υγειονομικά κοκ) από τα προ της πανδημίας επίπεδα, αυτά του Φεβρουαρίου 2020.

Διαρκείς έλεγχοι

«Παράλληλα κάνουμε διαρκείς ελέγχους», σημείωσε ο υπουργός, προσθέτοντας πως «παράλληλα και η Επιτροπή Ανταγωνισμού κάνει τη δουλειά της προχωρώντας σε παρεμβάσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα».

Ο Α. Γεωργιάδης υπογράμμισε πως η Ελλάδα παρά τις εξωγενείς μεγάλες πιέσεις απ’ το διεθνές κύμα ανατιμήσεων και του υψηλού ενεργειακού κόστους έχει καταφέρει να αντιμετωπίσει ως τώρα καλύτερα σε σχέση με τις περισσότερες άλλες ευρωπαϊκές χώρες. «Όπως έδειξαν και τα πρόσφατα στοιχεία της Eurostat η Ελλάδα παραμένει στις τρεις χώρες με το χαμηλότερο επίπεδο πληθωρισμού», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.