Νέο κρούσμα κορονοϊού σε εργαζόμενο στον δήμο Θεσσαλονίκης

Νέο κρούσμα κορονοϊού σε εργαζόμενο στον δήμο Θεσσαλονίκης

Θετικός στον κορονοϊό εντοπίστηκε υπάλληλος στο τμήμα καυσίμων του δήμου Θεσσαλονίκης, το οποίο στεγάζεται στον χώρο του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, σε απομακρυσμένη περιοχή από τις υπόλοιπες λειτουργίες του ΣΜΑ για λόγους ασφαλείας.

Όπως αναφέρει το Voria,gr, πρόκειται για το δεύτερο κρούσμα που έχει εντοπιστεί στον δήμο Θεσσαλονίκης. Ο εν λόγω εργαζόμενος επικοινώνησε περίπου στις 8.00 το βράδυ της Τρίτης με τον προϊστάμενο της υπηρεσίας του, αναφέροντάς του πως παρουσιάζει ύποπτα συμπτώματα. Αμέσως έγινε συνεννόηση του δήμου Θεσσαλονίκης με το νοσοκομείο αναφοράς ΑΧΕΠΑ, ώστε ο δημοτικός υπάλληλος να υποβληθεί εκτάκτως σε τεστ, από το οποίο προέκυψε ότι ήταν θετικός στον ιό.

Στη συνέχεια δόθηκε εντολή από τη δημοτική αρχή για να απολυμανθεί ο χώρος. Παράλληλα, στο τμήμα καυσίμων εργάζεται ακόμη ένα άτομο, το οποίο, παρ’ ότι δεν έχει εμφανίσει σχετικά συμπτώματα, στο πλαίσιο των πρωτοκόλλων που ενεργοποιούνται επίσης εξαιρέθηκε από την υπηρεσία του και παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Όπως σημειώνει το Voria.gr, δεν υπάρχει καμία χωρική συνάφεια με τον χώρο του αμαξοστασίου, όπου εργαζόταν ο οδηγός που προ διημέρου βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, έχοντας εκτεθεί στον ιό μετά το πέρας και εκτός του χώρου δουλειάς του, χωρίς έκτοτε να έχει προσέλθει στην εργασία του.

Επικοινωνία Ζέρβα - Αρκουμανέα μετά το νέο κρούσμα 

Επικοινωνία με τον πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτη Αρκουμανέα, είχε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, μετά τον εντοπισμό του δεύτερου δημοτικού υπαλλήλου θετικού στον κορονοϊό. Ο δήμαρχος ζήτησε, στο πλαίσιο των μέτρων για την αποτροπή της διασποράς του ιού, να προγραμματιστούν νέα προληπτικά τεστ στους εργαζόμενους.

Επίσης ο κ. Ζέρβας είχε τηλεφωνική επικοινωνία για το ίδιο θέμα και με τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, για να υπάρξει συντονισμός σε από κοινού ενέργειες.