Νεκρός εργάτης από έκρηξη στη ΛΑΡΚΟ

Νεκρός εργάτης από έκρηξη στη ΛΑΡΚΟ

Έκρηξη σε λέβητα σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στον χώρο της χαλυβουργίας - κοκκοποίησης της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα Φθιώτιδας, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 55χρονου εργάτη Γεωργίου Ψαρρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θύμα -πατέρας τριών παιδιών, με καταγωγή από την περιοχή, ο οποίος εργαζόταν για χρόνια στη βιομηχανία- βρισκόταν πολύ κοντά στο σημείο όπου συνέβη η έκρηξη. 

Σημειώνεται ότι στον ίδιο χώρο συνέβη ατύχημα και το πρωί της περασμένης Δευτέρας όταν κόπηκε ένα συρματόσχοινο που μεταφέρει φορτωμένο τον κάδο του μεταλλεύματος. Ωστόσο η τύχη ήταν με την πλευρά των ηλεκτρολόγων, οι οποίοι είχαν απομακρυνθεί από το σημείο.

Όπως αναφέρει η ΛΑΡΚΟ σε ανακοίνωσή της για το δυστύχημα για το συμβάν, οι αρμόδιες Αρχές μαζί με τη διοίκηση και τα στελέχη της εταιρείας ερευνούν τα αίτια του δυστυχήματος. 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει:

«Σήμερα, 6.11.2019 και ώρα 08:15 στις εγκαταστάσεις της Γ.Μ.Μ. Α.Ε. ΛΑΡΚΟ του Εργοστασίου στη Λάρυμνα Φθιώτιδος συνέβη θανατηφόρο δυστύχημα στον χώρο της χαλυβουργίας - κοκκοποίησης με αποτέλεσμα την απώλεια της ζωής του εργαζομένου της Γεωργίου Ψαρρά του Δημητρίου. Η Εταιρεία εκφράζει τα συλλυπητήριά της και την αμέριστη συμπαράστασή της προς την οικογένεια του θανόντος. Για το συμβάν επελήφθησαν οι αρμόδιες Αρχές οι οποίες μαζί με τη Διοίκηση και τα στελέχη της Εταιρείας ερευνούν τα αίτια του δυστυχήματος».

Κ. Χατζηδάκης: «Κατεύθυνση του Υπουργείου είναι να αποδοθούν αμέσως ευθύνες»

Κατεύθυνση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι να αποδοθούν αμέσως ευθύνες, δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το σημερινό δυστύχημα στη ΛΑΡΚΟ.

«Το δυστύχημα με την απώλεια ενός εργαζομένου μάς έχει συγκλονίσει όλους», τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης θα ασχοληθεί σε βάθος με το συγκεκριμένο θέμα».

Νωρίτερα, ο υπουργός εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για το δυστύχημα με ανάρτησή του στο Twitter: