Νεκρός ανώτατος στρατιωτικός  ηγέτης της Ισλαμικής Τζιχάντ μετά απο αεροπορικό χτύπημα
Ισραήλ

Νεκρός ανώτατος στρατιωτικός ηγέτης της Ισλαμικής Τζιχάντ μετά απο αεροπορικό χτύπημα

Νεκρός είναι μετά από αεροπορικό χτύπημα ακριβείας των δυνάμεων του Ισραήλ, ο Αμπου Χαρμπιντ ανώτερος στρατιωτικός διοικητής της οργάνωσης Ισλαμική Τζιχάντ στη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ, ο Χασάμ Αμπού Χαρμπίντ, διοικητής για 15 χρόνια του βόρειου τμήματος της Ισλαμικής Τζιχάντ «ήταν πίσω από αρκετές τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον ισραηλινών αμάχων». Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ υποστήριξαν ότι έπληξαν επίσης 15 χιλιόμετρα υπόγειων σηράγγων που χρησιμοποιούνται από τη Χαμάς και εννέα κατοικίες που ανήκουν σε υψηλόβαθμούς διοικητές της οργάνωσης.

Ο Χαρμπίντ θεωρείται ότι βρίσκεται πίσω και από τον θάνατο ενός αμάχου στο Ισραήλ την περασμένη μόλις εβδομάδα.

Μετά τη δολοφονία του παλαιστινίου τρομοκράτη, εκτοξεύθηκαν ρουκέτες εναντίον των ισραηλινών πόλεων Μπεερσεμπά και Ασκελόν στις οποίες τα ισραηλινά αεριωθούμενα απάντησαν άμεσα.

Σημειώνεται ότι οι ένοπλοι βραχίονες παλαιστινιακών παρατάξεων, συμπεριλαμβανομένης της Χαμάς, έχουν εκτοξεύσει πάνω από 3.100 ρουκέτες εναντίον της επικράτειας του Ισραήλ από την έναρξη της κλιμάκωσης. Πρόκειται για τον υψηλότερο ρυθμό εκτοξεύσεων που έχει καταγραφεί ποτέ, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό που διευκρίνισε ότι μεγάλο μέρος τους αναχαιτίστηκε από το αντιπυραυλικό σύστημα Σιδηρούς Θόλος.