Νεκρός ανασύρθηκε ο πεντάχρονος Ραγιάν που είχε παγιδευτεί σε πηγάδι

Νεκρός ανασύρθηκε ο πεντάχρονος Ραγιάν που είχε παγιδευτεί σε πηγάδι

Νεκρός ανασύρθηκε προ ολίγου, από τους διασώστες ο πεντάχρονος Ραγιάν που βρισκόταν παγιδευμένος σε πηγάδι βάθους 32 μέτρων από την Τρίτη, σύμφωνα με ανακοίνωση του παλατιού. Όπως αναφέρουν τα μαροκινά μέσα, το παιδί είχε χάσει τη ζωή του προτού προλάβουν να το φτάσουν οι διασώστες. Αμέσως μετά τον απεγκλωβισμό του είχε μεταδοθεί ότι το μικρό αγόρι μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής, χωρίς να είναι βέβαιο σε τι κατάσταση βρισκόταν η υγεία του.

Ο βασιλιάς του Μαρόκο, Μοχάμεντ ο τέταρτος, εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του μικρού.

Οι διασώστες προηγουμένως είχαν διοχετεύσει οξυγόνο μέσω σωλήνων και έχουν κατεβάσει μπουκάλια με νερό. Το παιδί μεταφέρθηκε με ελικόπτερο που περίμενε στο σημείο σε νοσοκομείο μεγαλύτερης πόλης, αλλά εν τέλη δεν τα κατάφερε.

Οι διασώστες εργαζόταν νυχθημερόν για να διασώσουν το αγόρι, σκάβοντας πρώτα στο ίδιο το πηγάδι και στη συνέχεια, αφού αντιλήφθηκαν ότι οι τοίχοι του θα μπορούσαν να καταρρεύσουν πάνω του, σκάβοντας μια οριζόντια σήραγγα για να το φτάσουν.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ραγιάν, είχε κολλήσει στο πηγάδι κοντά στο σπίτι του στο μικροσκοπικό χωριό Ighrane, περίπου 60 μίλια από την πόλη Chefchaouen, από το απόγευμα της Τρίτης.

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού του μικρού παιδιού στο Μαρόκο εντατικοποιήθηκε τις τελευταίες ώρες, καθώς οι διασώστες έδιναν μάχη με το χρόνο.

Η επιχείρηση έχει κεντρίσει διεθνές ενδιαφέρον, ενώ έχει προκαλέσει έντονη συγκίνηση, όπως εκφράζεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι παρακολουθούν ζωντανά τις τηλεοπτικές εκπομπές για τη διάσωση του μικρού αγοριού.