Νεκρός 19χρονος διαδηλωτής στο Ντιτρόιτ από πυρά ενόπλου

Νεκρός 19χρονος διαδηλωτής στο Ντιτρόιτ από πυρά ενόπλου

Ένας 19χρονος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων για τον θάνατο του Τζόρτζ Φλόιντ την Παρασκευή το βράδυ στο κέντρο του Ντιτρόιτ, σύμφωνα με αξιωματούχους της αστυνομίας.

Όπως μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ, η τοπική αστυνομία δήλωσε ότι ο άνδρας πυροβολήθηκε στις 11:30 μ.μ. από έναν άγνωστο ύποπτο που επέβαινε σε ένα σε ένα γκρι SUV. Ο ύποπτος μετέβη στην περιοχή, πυροβόλησε στο πλήθος και στη συνέχεια διέφυγε.

Το θύμα μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Στο μεταξύ Εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν χθες βράδυ μπροστά στον Λευκό Οίκο, για να εκφράσουν την οργή τους για τον θάνατο του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, για τον οποίο συνελήφθη λευκός αστυνομικός, που αποτάχθηκε.

Κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως «Σταματήστε να μας δολοφονείτε» ή «Η ζωή των μαύρων μετράει», οι διαδηλωτές απαίτησαν «δικαιοσύνη για τον Τζορτζ Φλόιντ» μπροστά στην επίσημη κατοικία του Ντόναλντ Τραμπ.

Χθες Παρασκευή, οι διαδηλώσεις εξαπλώθηκαν σε πολλές αμερικανικές πόλεις, από το Ντιτρόιτ στην Ατλάντα, από τη Νέα Υόρκη ως το Χιούστον και την πρωτεύουσα Ουάσινγκτον.