Νεκροί οι δύο ορειβάτες που παρασύρθηκαν από χιονοστοιβάδα στον Όλυμπο

Νεκροί οι δύο ορειβάτες που παρασύρθηκαν από χιονοστοιβάδα στον Όλυμπο

Με τραγικό τρόπο ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης η επιχείρηση διάσωσης των δύο ορειβατών που παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδα στην περιοχή Ξερολάκι του Ολύμπου, καθώς οι δύο άτυχοι άντρες εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους από συνεργεία διάσωσης, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Το ελικόπτερο αποχώρησε και καθοδόν στο σημείο είναι επίγειες δυνάμεις έρευνας και διάσωσης (από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Ελασσόνας και Κατερίνης, την 2η ΕΜΑΚ Θεσσαλονίκης και την 8η ΕΜΑΚ Λάρισας) για να τους ανασύρουν.

Νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το ThessToday, ένας τρίτος ορειβάτης, σε κατάσταση σοκ, ενημέρωσε μέσω ασυρμάτου, για το περιστατικό, τη συχνότητα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, μέλη της οποίας κινητοποιήθηκαν άμεσα.

Ενημερώθηκε η ΕΜΑΚ, μέλη της οποίας σπεύδουν στο σημείο, μαζί με κλιμάκιο εθελοντών διασωστών της ΕΟΔ για τον εντοπισμό των αγνοουμένων, αλλά και του τρίτου ορειβάτη. Μάλιστα, στις έρευνες θα συνδράμει από αέρος και ελικόπτερο σούπερ πούμα.

Συγκεκριμένα, στο σημείο έσπευσαν τέσσερις διασώστες από την 8η ΕΜΑΚ, οκτώ από την 2η ΕΜΑΚ (Θεσσαλονίκη) και τέσσερις από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελασσόνας.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο τρίτος ορειβάτης, που ενημέρωσε για το περιστατικό, είναι καλά στην υγεία του, πλην όμως σε κατάσταση σοκ και βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τις αρχές. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα δύο θύματα είναι αμφότεροι γιατροί, που εργάζονταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας:

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας εκφράζει την ανείπωτη θλίψη του για τον άδικο θάνατο δύο μάχιμων γιατρών, μετά από τραγικό ατύχημα στον Όλυμπο . Η ιατρική κοινότητα αλλά και η κοινωνία της Λάρισας είναι συγκλονισμένη. Ο πρόωρος θάνατος των δύο συναδέλφων ενός αναισθησιολόγου και ενός παθολόγου-εντατικολόγου, επιμελητών Α΄ της ΜΕΘ του Γ.Ν. Λάρισας, από πτώση χιονοστιβάδας στο βουνό των Θεών, κατά την άσκηση του αγαπημένου τους αθλήματος της ορειβασίας, μας συγκλονίζει και ταυτόχρονα μας προβληματίζει γιατί ο χαμός τους αφαιρεί από την πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορoνοϊού δύο αξιόλογους επιστήμονες. Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες τους».