Νεκροί οι δύο δύτες στην Κάρπαθο

Νεκροί οι δύο δύτες στην Κάρπαθο

Νεκροί εντοπίστηκαν από μέλη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών, οι δύο αλλοδαποί δύτες 30 και 65 ετών αντίστοιχα, που αγνοούντο από χθες το απόγευμα ενώ είχαν καταδυθεί σε σπηλιά βάθους 45 μέτρων στη θαλάσσια περιοχή Σώκαστρου Καρπάθου.

Αργά το απόγευμα ανασύρθηκε από στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών η σορός του ενός εκ των δύο δυτών. Η επιχείρηση ανάσυρσης και της δεύτερης σορού αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο καθώς οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή δεν ευνοούν προς το παρόν τη συνέχιση της επιχείρησης για τη ΜΥΑ.

Οι άτυχοι δύτες πραγματοποιούσαν το Σάββατο υποβρύχια δραστηριότητα σε υποθαλάσσιο σπήλαιο και σε βάθος 45 μέτρων, στη θαλάσσια περιοχή Σωκάστρου, συνοδεία ενός τρίτου ατόμου.

Έτερος αλλοδαπός, που πραγματοποιούσε κατάδυση με τους αγνοούμενους εντός της σπηλιάς, λόγω έλλειψης αέρα αναδύθηκε μέχρι την έξοδο της σπηλιάς χωρίς ωστόσο να εντοπίσει τους άλλους δύο.

Ο ίδιος ειδοποίησε το Λιμενικό Σώμα και άμεσα ξεκίνησαν έρευνες προς εντοπισμό τους από περιπολικό ιδιωτικά σκάφη, ομάδα ιδιωτών δυτών, με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

Φωτογραφία αρχείου intime news