Νεκροί 52 Ουζμπέκοι από φωτιά σε λεωφορείο στο Καζακστάν

Νεκροί 52 Ουζμπέκοι από φωτιά σε λεωφορείο στο Καζακστάν

Τον θάνατο βρήκαν 52 άνθρωποι στο Καζακστάν, από φωτιά που ξέσπασε σε λεωφορείο που εκτελούσε διαδρομή στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, όπως ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας.

Σύμφωνα με το Reuters, οι επιβαίνοντες ήταν Ουζμπέκοι εργάτες που κατευθύνονταν στη Ρωσία για να εργαστούν στον τομέα των κατασκευών. Δεν είναι μέχρι στιγμής ξεκάθαρο ποια κατεύθυνση ακολουθούσε το λεωφορείο πάρα μόνο ότι βρισκόταν στο δρόμο που ενώνει τη ρωσική πόλη Σαμάρα με το Σιμκέντ, πόλη στο νότιο Καζακστάν που βρίσκεται κοντά στα σύνορα Καζακστάν-Ουζμπεκιστάν.

Μόνο 5 άνθρωποι κατάφεραν να ξεφύγουν από το φλεγόμενο όχημα, όπως ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών, ενώ το υπουργείο Εσωτερικών γνωστοποίησε πως το δυστύχημα σημειώθηκε στις 10:30 τοπική ώρα, αλλά δεν έδωσε πληροφορίες για την αιτία που το λεωφορείο έπιασε φωτιά.

Η πρεσβεία του Ουζμπεκιστάν ανέφερε ότι το προσωπικό της μεταβαίνει στην απομονωμένη περιοχή που βρίσκεται ανάμεσα στα ρωσικά σύνορα και τη λίμνη Αράλη. Επιπρόσθετα, το υπουργείο για επείγοντα περιστατικά της χώρας γνωστοποίησε πως στέλνει αεροπλάνο στο σημείο, με δική του ομάδα γιατρών και διασωστών.

Φωτογραφία: AP