Νεκρή από πυροβολισμό 13χρονη Ρομά στην Άμφισσα - Επεισόδια και ένταση στην πόλη

Νεκρή από πυροβολισμό 13χρονη Ρομά στην Άμφισσα - Επεισόδια και ένταση στην πόλη

Τεταμένη είναι η κατάσταση στην Άμφισσα, καθώς σημειώθηκαν επεισόδια από εξοργισμένους Ρομά, μετά τον θάνατο 13χρονης από πυροβολισμούς ιδιοκτήτη σπιτιού εναντίον επίδοξων διαρρηκτών.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ - τα οποία δεν έχουν επιβεβαιωθεί - κάτοικος της Άμφισσας ο οποίος είχε πέσει θύμα ληστείας πυροβόλησε κατά ενήλικου Ρομά τον οποίο αναγνώρισε ως τον διαρρήκτη της οικίας του.

Τα σκάγια όμως πέτυχαν μια 13χρονη η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Άμφισσας όπου και υπέκυψε στα τραύματά της. Ο δράστης φαίνεται πως διέφυγε σε άγνωστη τοποθεσία και αναζητείται από τις αρχές.

Ομάδες Ρομά, φίλοι και συγγενείς της άτυχης 13χρονης, προέβησαν επεισόδια στο κέντρο της Άμφισσας καθώς μετέβησαν στο κατάστημα που διατηρεί ο δράστης και προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές, ενώ σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες εντόπισαν και το αυτοκίνητο του δράστη το οποίο πυρπόλησαν.

Παράλληλα εξαγριωμένο πλήθος είχε συγκεντρωθεί έξω από το νοσοκομείο Άμφισσας, ενώ αναβρασμός επικρατεί και στον καταυλισμό των Ρομά.

Χαρακτηριστικό της έκρυθμης κατάστασης είναι ότι οι αστυνομικές δυνάμεις κάλεσαν άμεσα ενισχύσεις προκειμένου να αποκαταστήσουν την τάξη.