Νέες κατολισθήσεις λόγω κακοκαιρίας στην Κρήτη - Υπερχείλισαν λίμνες, πλημμύρισαν καταστήματα

Νέες κατολισθήσεις λόγω κακοκαιρίας στην Κρήτη - Υπερχείλισαν λίμνες, πλημμύρισαν καταστήματα

Συνεχίζονται τα σοβαρά προβλήματα που προκλήθηκαν από την πρόσφατη καταστροφική κακοκαιρία στην Κρήτη. Δρόμοι βουλιάζουν και λίμνες υπερχειλίζουν ακόμη και πολλές μέρες μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας.

Στα Μεγάλα Χωράφια, στο τμήμα της Εθνικής Οδού που συνδέει τα Χανιά με το Ρέθυμνο σημειώθηκαν κι άλλες κατολισθήσεις συνεπεία των οποίων προκλήθηκε εκτεταμένη καθίζηση, όπως αναφέρει το cretapost, με αποτέλεσμα τμήμα του δρόμου στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας να έχει στην κυριολεξία βουλιάξει.

Εξάλλου, η κυκλοφορία των οχημάτων στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας έχει απαγορευτεί, και τα οχήματα κινούνται μόνο στο ένα ρεύμα με την κατεύθυνση της ροής των οχημάτων να αλλάζει διαδοχικά.

Στο σημείο έχουν επίσης τοποθετηθεί φωτεινοί σηματοδότες της τροχαίας, ωστόσο εκφράζονται φόβοι ότι η αποκατάσταση της ζημιάς που έχει προκληθεί θα είναι χρονοβόρα και κοστοβόρα.

Υπερχείλισαν και οι λίμνες - Πάπιες κολυμπάνε στους δρόμους

Μπορεί να υπερχείλισαν φράγματα στην Κρήτη αλλά το ίδιο συνέβη και με τη λίμνη Κουρνά. Τα νερά της λίμνης έφτασαν μέχρι και τα καταστήματα που βρίσκονται περιμετρικά της λίμνης με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ο δρόμος που οδηγεί στις ταβέρνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, οι εικόνες είναι απίστευτες με τους πολίτες να αντικρίζουν έκπληκτοι το νερό της λίμνης να φτάνει στα… πόδια τους. Δρόμοι που μετατράπηκαν σε ποτάμια με... πάπιες οι οποίες αποτέλεσαν χαρακτηριστικό αξιοθέατο. 

 

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αποκόρωνα κ.Κουκιανάκη «πρόκειται για ένα φαινόμενο που προκλήθηκε από εκτεταμένες βροχοπτώσεις με αποτέλεσμα να ανέβει η στάθμη της λίμνης και να υπερχειλίσει το φράγμα. Δεν μπορεί να ανέβει υψηλότερα η στάθμη. Και πριν από 4 χρόνια που ήμουν και πάλι δήμαρχος είχε καταγραφεί ανάλογο φαινόμενο αλλά όχι στο ίδιο σημείο. Αυτή είναι όμως η ευχάριστη πλευρά της κακοκαιρίας καθώς γεμίζουν με νερό τα φράγματα».

Φωτογραφίες: cretapost.gr