Νέες επιθέσεις με ρουκέτες εναντίον ισραηλινών πόλεων

Νέες επιθέσεις με ρουκέτες εναντίον ισραηλινών πόλεων

Στην εκτόξευση 130 ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας προς το έδαφος του Ισραήλ, προχώρησε το απόγευμα της Τετάρτης η ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς.

Αναλυτικότερα, η ένοπλη πτέρυγα της οργάνωσης εκτόξευσε πυραύλους κατά τριών πόλεων του Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένου και του Τελ Αβίβ, ενώ ήχησαν και οι σειρήνες της ισραηλινής αεράμυνας, που προειδοποιούν για εισερχόμενες ρουκέτες, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Σύμφωνα με Ισραηλινούς διασώστες, θύμα των επιθέσεων με ρουκέτες έπεσε ένα εξάχρονο αγόρι, το οποίο σκοτώθηκε σήμερα στην ισραηλινή πόλη Σντερότ, η οποία βρίσκεται πολύ κοντά στην Λωρίδα της Γάζας.

«Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης δεν μπόρεσαν να σώσουν το μικρό παιδί εξαιτίας της σοβαρότητας των τραυμάτων του», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι Ισραηλινοί διασώστες.

Στην Μέση Ανατολή αντιπροσωπεία των ΗΠΑ για την αποκλιμάκωση της βίας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποστέλλουν απεσταλμένο στη Μέση Ανατολή για να παροτρύνουν Ισραηλινούς και Παλαιστινίους να «αποκλιμακώσουν» τη βία, μετά τη σειρά επιδρομών και συγκρούσεων των τελευταίων ημερών, ανακοίνωσε σήμερα ο Άντονι Μπλίνκεν, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντας «σπαρακτικές» τις σκηνές βίας στην περιοχή.

«Οι εικόνες που είδαμε κατά τη διάρκεια της νύχτας είναι σπαρακτικές. Και η απώλεια οποιασδήποτε ζωής άμαχου πληθυσμού είναι μια τραγωδία», τόνισε.

Πρόσθεσε πως ζήτησε από τον Χάντι Αμρ, υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιο για τις Ισραηλινο-Παλαιστινιακές Υποθέσεις, «να ταξιδέψει στην περιοχή για να συναντηθεί με Ισραηλινούς και Παλαιστινίους… και να τους παροτρύνει εκ μέρους του προέδρου (Τζο) Μπάιντεν για αποκλιμάκωση της βίας».

Από την πλευρά του το Πεντάγωνο ανακοίνωσε πως ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν επανέλαβε την «ακλόνητη στήριξη» της Ουάσινγκτον στο Ισραήλ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ισραηλινό ομόλογό του.

«Ο υπουργός Όστιν εξέφρασε την ακλόνητη στήριξη του υπουργείου στο νόμιμο δικαίωμα του Ισραήλ να υπεραμύνεται την χώρα του και τον λαό του», δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Τζον Κίρμπι.

«(Ο Όστιν) επανέλαβε τη σημασία όλων των εμπλεκόμενων πλευρών να λάβουν μέτρα για την αποκατάσταση της ηρεμίας», πρόσθεσε ο Κίρμπι.