Νέες επιθέσεις με πέτρες σε λεωφορείο και σε συρμό του ΗΣΑΠ - 3 συλλήψεις στους Αγ. Αναργύρους

Νέες επιθέσεις με πέτρες σε λεωφορείο και σε συρμό του ΗΣΑΠ - 3 συλλήψεις στους Αγ. Αναργύρους

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν τρεις 15χρονοι, στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων, κατηγορούμενοι για επίθεση σε λεωφορείο. 

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες με πέτρες που πέταξαν προκάλεσαν την θραύση τζαμιού λεωφορείου του Ο.Σ.Υ, το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο στην περιοχή. Στη συνέχεια, οι ανήλικοι τράπηκαν σε φυγή, αλλά εντοπίστηκαν από αστυνομικούς και συνελήφθησαν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, κατηγορούμενοι για διακεκριμένη φθορά και διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών.

Ωστόσο, δύο ακόμη επιθέσεις σημειώθηκαν χθες σε λεωφορείο, στη λεωφόρο Συγγρού και σε συρμό του ΗΣΑΠ, στα Πετράλωνα με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό μιας γυναίκας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, λίγο μετά τις 20:00, άγνωστοι δράστες πέταξαν, πιθανόν πέτρα, σε λεωφορείο, που κινείτο στη λεωφόρο Συγγρού, στο ύψος του Παντείου Πανεπιστημίου, με αποτέλεσμα να σπάσει ένα τζάμι. Ευτυχώς, όμως, δεν τραυματίστηκε κάποιος επιβάτης, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε δύο προσαγωγές.

Υπενθυμίζεται, ότι χθες, στις 21:00, σημειώθηκε άλλη επίθεση σε λεωφορείο, στη λεωφόρο Συγγρού, στο ύψος του Αγίου Σώστη, που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί μια επιβάτης.

Επίσης, χθες, λίγο μετά τις 22:00, άγνωστοι δράστες πέταξαν αντικείμενο σε συρμό του ΗΣΑΠ, στα Πετράλωνα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά στο μάτι μια γυναίκα, η οποία διακομίστηκε σε νοσοκομείο.

Η αστυνομία διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο «Πρώτο Θέμα», ο οργανωτικός γραμματέας του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ, Χρήστος Φώτης, υποστήριξε ότι οι επιθέσεις γίνονται συνήθως βράδυ και «κοντά σε υπόγειες διαβάσεις για να μπορούν να διαφύγουν οι δράστες».

Εξέφρασε, δε, την ελπίδα οι δράστες να συλληφθούν «πριν να έχουμε κάτι πιο σοβαρό πέραν των μικροτραυματισμών».

Όπως επισήμανε «όταν μιλάμε για μεταλλικά σφαιρίδια, δεν είναι μόνο το τζάμι αλλά και η πιθανότητα να χτυπήσει το ίδιο το σφαιρίδιο κάποιον επιβάτη ή οδηγό».