Νέες εντάσεις και επεισόδια στη Μόρια με μετανάστες

Νέες εντάσεις και επεισόδια στη Μόρια με μετανάστες

Νέα απόπειρα να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθούν προς το λιμάνι της Μυτιλήνης έκαναν αργά το μεσημέρι μετανάστες που ζουν στον καταυλισμό της Μόριας, μετά από φήμες που κυκλοφόρησαν στον καταυλισμό ότι οι ελληνικές αρχές μεταφέρουν όσους περνούν τα ελληνικά σύνορα στην ενδοχώρα.

Σε συνδυασμό με τα «μηνύματα στα κινητά» που ισχυρίσθηκαν ότι είχαν λάβει ορισμένοι και έλεγαν ότι είχαν ανοίξει τα σύνορα προκάλεσε αναστάτωση στον καταυλισμό και αναζωπύρωσε τις ελπίδες τους για να φύγουν προς τις βόρειες ευρωπαϊκές χώρες.

Όμως και σε αυτήν την περίπτωση οι αστυνομικές δυνάμεις απέτρεψαν τη μετακίνησή τους και τους απώθησαν με αποτέλεσμα να σημειωθούν επεισόδια. Οι μετανάστες, άναψαν φωτιές στους ελαιώνες και εκσφενδόνισαν πέτρες και ξύλα κατά των αστυνομικών με τους τελευταίους να απαντούν με χρήση χημικών και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Τελικά σταμάτησαν τα επεισόδια και επέστρεψαν στον καταυλισμό.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, επεισόδια, σημειώθηκαν το πρωί όταν περίπου 500 μετανάστες επιχείρησαν να μετακινηθούν προς το λιμάνι και οι αστυνομικές δυνάμεις παρενέβησαν για να τους σταματήσουν. Οι αλλοδαποί έριξαν πέτρες, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με ρίψη χημικών.

Διαβάστε ακόμα: 

Επεισόδια στη Μόρια μεταξύ μεταναστών και αστυνομικών