Νέα Ζηλανδία: Συμμετοχή στο διεθνές δίκτυο καταπολέμησης των εγκλημάτων στο κυβερνοχώρο

Νέα Ζηλανδία: Συμμετοχή στο διεθνές δίκτυο καταπολέμησης των εγκλημάτων στο κυβερνοχώρο

Η Νέα Ζηλανδία θα συμμετέχει στο διεθνές δίκτυο καταπολέμησης των εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο, αλλά και πρόληψης επιθέσεων με τη χρήση ψηφιακής τεχνολογίας κατά επιχειρήσεων και υποδομών, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός Τζον Κέι, δήλωσε ότι η κυβέρνησή του θα προχωρήσει στην επένδυση 15,31 εκατ. δολαρίων, προκειμένου να οργανώσει μία εθνική ομάδα άμεσης επέμβασης κατά των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο, ώστε με τον τρόπο αυτό, να προστατέψει τόσο επιχειρήσεις, όσο και κρίσιμες υποδομές, από το ενδεχόμενο να δεχτούν επίθεση από χάκερς.

“Η δυνατότητά μας, να χρησιμοποιούμε αποτελεσματικά τις νέες τεχνολογίες, αλλά και τις διασυνδεμένες συσκευές, σχετίζεται άμεσα με το πρόβλημα των απειλών της ψηφιακής ασφάλειας και της αντιμετώπισής τους,” ανέφερε ο Κέι σε μήνυμά του, στο πρώτο συνέδριο ψηφιακής ασφάλειας, με τη συμμετοχή επιχειρηματιών, που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Ζηλανδία.

Περίπου 856.000 Νεοζηλανδοί πέφτουν θύματα κυβερνοεπιθέσεων διαφόρων τύπων, ενώ το οικονομικό κόστος του ψηφιακού εγκλήματος στη χώρα, εκτιμάται στα 177,25 εκατ δολάρια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ