Νέα Υόρκη: Νέο αρνητικό ρεκόρ με 731 νεκρούς σε ένα 24ωρο - 5.489 συνολικά

Νέα Υόρκη: Νέο αρνητικό ρεκόρ με 731 νεκρούς σε ένα 24ωρο - 5.489 συνολικά

Η Πολιτεία της Νέας Υόρκης κατέγραψε 731 θανάτους που σχετίζονται με τον νέο κορονοϊό τις τελευταίες 24 ώρες, στον χειρότερο ημερήσιο απολογισμό μετά την έναρξη της επιδημίας στην Πολιτεία, ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο, κάνοντας λόγο παράλληλα για μια διαφαινόμενη σταθεροποίηση των εισαγωγών σε νοσοκομεία, όπως μετέδωσε το Reuters.

Το προηγούμενο θλιβερό ρεκόρ θανάτων στην Πολιτεία καταγράφηκε το Σάββατο με 630 νεκρούς μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο, αναφέρει το πρακτορείο και σημειώνει πως ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας του νέου κορονοϊού στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης, επίκεντρο της πανδημίας στις ΗΠΑ, ανέρχεται σε 5.489.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων η Νέα Υόρκη μάχεται επί δύο εβδομάδες για να αυξήσει τις νοσοκομειακές της δυνατότητες και να αποκτήσει περισσότερους προστατευτικούς εξοπλισμούς και αναπνευστήρες από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει την συρροή ασθενών.

Στο πλαίσιο αυτό η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει ήδη αποστείλει στο λιμάνι της Νέας Υόρκης το πλοίο του πολεμικού ναυτικού USNS Comfort, χωρητικότητας 1.000 κλινών και έχει εγκαταστήσει νοσοκομείο στο συνεδριακό κέντρο του κέντρου Τζάβιτς στο Μανχάταν, με περισσότερες από 2.500 κλίνες.

Επίσης, ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης δήλωσε ότι οι προβλέψεις δείχνουν ότι «φτάνουμε σε ένα σταθερό επίπεδο στο συνολικό αριθμό των νοσηλειών». «Βλέπουμε την αύξηση, και βλέπουμε ότι αρχίζει να μειώνεται», υποστήριξε.

(AP Photo/John Minchillo