Και τρίτη απαλλαγή του Ανδρέα Γεωργίου με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών

Και τρίτη απαλλαγή του Ανδρέα Γεωργίου με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών

Σε νέα απαλλακτική κρίση, την τρίτη κατά σειρά, οδηγήθηκε σήμερα το Συμβούλιο Εφετών, με βούλευμα που εξέδωσε για τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, για την υπόθεση της αποτύπωσης του αναθεωρημένου δημοσιονομικού ελλείμματος του 2009.

Συγκεκριμένα, το Συμβούλιο δεν υιοθέτησε την εισήγηση του αρμόδιου εισαγγελέα Εφετών, Στέλιου Κωσταρέλου, κρίνοντας ότι ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ δεν πρέπει να παραπεμφθεί σε δίκη καθώς δεν στοιχειοθετείται το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης.

Πρόκειται για την τρίτη φορά που το δικαστικό συμβούλιο (διαφορετική σύνθεση κάθε φορά) εκδίδει βούλευμα με το οποίο κρίνει πως ο Ανδρέας Γεωργίου θα πρέπει να αθωωθεί για το κακούργημα που του έχει αποδοθεί εδώ και χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι η δικογραφία στηρίζεται στις καταγγελίες των μελών του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ, Ζωής Γεωργαντά και Νικ. Λογοθέτη, για τον τρόπο που είχε υπολογιστεί το έλλειμμα του 2009. 

Η πλευρά του κ. Γεωργίου υποστηρίζει ότι η μεθοδολογία προσμέτρησης του επίμαχου ελλείμματος του 2009, έγινε σε τήρηση ευρωπαϊκών όρων. Επισημαίνει επίσης, ότι το ύψος του ελλείμματος του 2009 είναι αποδεκτό από την παρούσα και τις προηγούμενες κυβερνήσεις, καθώς με βάση αυτό έχουν ήδη υπογραφεί με τους εταίρους τρεις δανειακές συμβάσεις.