Νέα συγκέντρωση της ΛΑΕ κατά των πλειστηριασμών

Νέα συγκέντρωση της ΛΑΕ κατά των πλειστηριασμών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για ακόμη μια Τετάρτη πραγματοποιούν κινήματα κατά των πλειστηριασμών, σε συμβολαιογραφικό γραφείο που βρίσκεται επί της οδού Σταδίου, στην Αθήνα.

Mέλη του «Κινήματος δεν πληρώνω» και της ΛΑΕ συγκεντρώθηκαν και ύψωσαν πανό, φωνάζοντας συνθήματα προκειμένου να περάσουν το μήνυμα ότι «αντιστέκονται στη λαίλαπα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών».

Από νωρίς άνδρες της Υπηρεσίας Μέτρων Τάξης ήταν στην οδό Σταδίου, ενώ μία κλούβα της ελληνικής αστυνομίας «έφραξε» την είσοδο του συμβολαιογραφικού γραφείου. Μέλη της ΛΑΕ ανέβηκαν σε σκάλα και κρέμασαν σημαίες και πανό στην κλούβα, ενώ κόλλησαν και αυτοκόλλητα.

Σύμφωνα με μέλη του «κινήματος δεν πληρώνω» σήμερα βγαίνει στο... ηλεκτρονικό σφυρί μία πρώτη κατοικία, με τιμή πρώτης προσφοράς τα 180.000 ευρώ. Μεταξύ άλλων, έχουν προγραμματιστεί και δύο πλειστηριασμοί επαγγελματικής στέγης για χρέος 150.000 ευρώ.

Σε ανακοίνωσή της για τη σημερινή κινητοποίηση η Λαϊκή Ενότητα επισημαίνει πως «το κλίμα αστυνομοκρατίας δεν περιορίστηκε μόνο στην παράνομη τοποθέτηση της κλούβας πάνω στο πεζοδρόμιο, φράζοντας την είσοδο της στοάς αλλά και στην παρουσία δεύτερης κλούβας σε απόσταση λίγων μέτρων, ενώ πολλές διμοιρίες των ΜΑΤ ήταν παρατεταγμένες πίσω από την κλούβα εντός τη στοάς» ενώ τονίζει πως «η ΛΑΕ και τα κινήματα και με τις σημερινές κινητοποιήσεις τους κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών σε όλη την χώρα, διαμήνυσαν ότι ούτε η αστυνομική βία, ούτε οι προσαγωγές ούτε οι συλλήψεις δε θα σταματήσουν τον αγώνα κατά της αρπαγής λαϊκής περιουσίας και κατοικίας. Επίσης ότι το κίνημα που έχει γλιτώσει μέχρι τώρα χιλιάδες σπίτια δεν θα επιτρέψει να προχωρήσει και το δημόσιο σε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, που σχεδιάζει από 27 Απρίλη».

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης ανέφερε πως «ο παρηκμασμένος και σάπιος πολιτικός κατεστημένος κόσμος έκανε διακοπές για το Πάσχα αλλά οι πλειστηριασμοί δεν έκαναν, ούτε κάνουν διακοπές. Και αυτή την Τετάρτη, πασχαλιάτικα, γίνονται πλειστηριασμοί για να αρπάξουν ακόμη και ημέρες γιορτινές, τα σπίτια και την περιουσία του ελληνικού λαού. Αίσχος», δήλωσε ο κ. Λαφαζάνης και πρόσθεσε πως «τους βλέπετε εδώ στο συμβολαιογραφείο της Σταδίου. Κρύβονται σαν τα ποντίκια με κλούβες των ΜΑΤ για να μπορέσουν να κλέψουν, επειδή στην ουσία για κλοπή πρόκειται, πρώτες κατοικίες και λαϊκές περιουσίες».

Σύλλογος Συμβολαιογράφων: Επιχειρηματικά δάνεια οι πλειστηριασμοί στη Σταδίου

Επιχειρηματικά δάνεια και όχι κύριες κατοικίες αφορούν οι πλειστηριασμοί που πραγματοποιούνται σήμερα σε συμβολαιογραφικό γραφείο στη Σταδίου, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου και Δωδεκανήσου.

Οι Συμβολαιογράφοι σημειώνουν ότι «ως προς τους ισχυρισμούς από συλλογικότητες για πλειστηριασμούς "λαϊκών περιουσιών" και τις επαναλαμβανόμενες συκοφαντίες, η μόνη απάντηση είναι ο δρόμος της δικαιοσύνης».

Αναλυτικά, σημειώνουν: «Οι δύο πλειστηριασμοί, στους οποίους τόσο μαχητικά αναφέρονται συλλογικότητες, που θα πραγματοποιηθούν σήμερα Τετάρτη 11 Απριλίου 2018 σε συμβολαιογραφικό γραφείο στη Σταδίου αφορούν: μισθωμένη κατοικία στον Άλιμο, συνολικής επιφανείας 166,36 τ.μ., με τιμή πρώτης προσφοράς 180.000 ευρώ και συνολική οφειλή 905.000 ευρώ και δύο γραφεία στου Γκύζη, κατασχεθέντα για ποσό 150.000 ευρώ με συνολική οφειλή 784.000 ευρώ, για τα οποία οι οφειλέτες είναι απόλυτα ενημερωμένοι για τη σχετική διαδικασία» αναφέρεται συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του Συλλόγου Συμβολαιογράφων, στην οποία τονίζεται ότι και οι δύο πλειστηριασμοί αφορούν επιχειρηματικά δάνεια και είναι προφανές ότι δεν πρόκειται για κύριες κατοικίες».

«Αντιλαμβανόμαστε ότι ενδεχομένως να υπάρχει ένας βαθμός δυσκολίας, ιδιαίτερα όταν τα πραγματικά στοιχεία δεν εξυπηρετούν τις όποιες επιδιώξεις προσωπικές ή πολιτικές προς άγραν υποστηρικτών, αλλά είμαστε πάντα στη διάθεση όλων να βοηθήσουμε στην κατανόηση αυτών όπως ανακοινώνονται δημόσια στην ηλεκτρονική πλατφόρμα πλειστηριασμών. Ως προς τους ισχυρισμούς για πλειστηριασμούς "λαϊκών περιουσιών" και τις επαναλαμβανόμενες συκοφαντίες η μόνη απάντηση είναι ο δρόμος της δικαιοσύνης».

Φωτογραφίες: Intime News