Νέα προθεσμία έλαβε ο Ηλ. Ψινάκης για την απολογία του για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι

Νέα προθεσμία έλαβε ο Ηλ. Ψινάκης για την απολογία του για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι

Νέα προθεσμία για τις εξηγήσεις του ζήτησε, δια του συνηγόρου του και έλαβε από τους εισαγγελείς που ερευνούν την πολύνεκρη πυρκαγιά στο Μάτι, ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης, που έχει κληθεί μαζί με άλλους 20 επικεφαλής φορέων και υπηρεσιών σε ανωμοτί κατάθεση.

Το νέο ραντεβού του δημάρχου με τους εισαγγελείς ορίστηκε για τις 21 Νοεμβρίου, ενώ για αύριο έχει κληθεί σε εξηγήσεις η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες οι εισαγγελείς αναμένουν νέο υλικό από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου που έχουν ζητήσει για τις συνομιλίες στελεχών των υπηρεσιών που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν την πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου, στοιχεία που εκτιμάται ότι θα αποσαφηνίσουν θέματα που αφορούν την ποινική αποτίμηση των ενεργειών που έγιναν.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι στις αρχές του Οκτωβρίου η Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων στο Μάτιείχε εξαπολύσει βολές κατά του Δήμου Μαραθώνα και ειδικά κατά του δημάρχου Ηλ. Ψινάκη προσωπικά.

Ειδικότερα, η επιστολή αναφερόταν στη σε συνάντηση αντιπροσωπείας των κατοίκων με τον δήμαρχο και τους αντιδημάρχους, κατά την οποία η δημοτική αρχή ανέλαβε δεσμεύσεις για την αποκατάσταση του οικισμού που όμως δεν υλοποιήθηκαν.

«Από τη μέχρι σήμερα παρακολούθηση των ενεργειών του Δήμου διαπιστώνεται σημαντική ολιγωρία, αφού όχι μόνο κανένα έργο δεν έχει ολοκληρωθεί, αλλά ορισμένα δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η υγεία και η ασφαλής διαβίωση των κατοίκων και να καθυστερεί ανεπίτρεπτα η αποκατάσταση του οικισμού» αναφέρουν στην επιστολή τους οι πυρόπληκτοι, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στη Δικαιοσύνη.

Ο ίδιος, ωστόσο, λίγες μέρες αργότερα εξέφρασε την πρόθεσή του να μην θέσει νέα υποψηφιότητα για τον Δήμο του Μαραθώνα καθώς τόνισε ότι αυτό που χρειάζεται επειγόντως, μετά την λήξη της θητείας του είναι διακοπές.

«Δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος. Εγώ θα εκτελέσω την αποστολή μου και χρειάζομαι επειγόντως διακοπές μετά», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία intime news